Квартирне питання зіпсувало кацапів: на Донбасі окупанти почали забирати житло переселенців

18.05.2021

На фронті знову втрати: 13 травня отримав несумісне з життям кульове поранення сержант 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана І. Виговського Павло Колесник 1982 року народження, уродженець Чернігівської області, який служив у бригаді з осені 2019 року.

 

16 травня в Чернігові відбулось прощання та поховання воїна.


Цього самого дня на сході України росіяни 15 разів порушували режим припинення вогню. В неділю біля Новоселівки збройні формування країни-агресора та їхнi найманці відкривали вогонь із мінометів 82-го калібру, в передмісті Водяного — двічі з мінометів цього ж калібру та гранатометів різних систем.

 

На околицях Катеринівки окупанти гатили по позиціях українських захисників iз реактивних піхотних вогнеметів, ручних протитанкових гранатометів i стрілецької зброї, а поблизу Новотошківського — чотири рази з гранатометів різних систем i стрілецької зброї.

 

Двічі з великокаліберних кулеметів, автоматичних станкових i станкових протитанкових гранатометів противник відкривав вогонь неподалік Луганського, поряд із Пісками ворог вів обстріл із ручних протитанкових гранатометів, а біля населеного пункту Троїцьке — ще й iз великокаліберних кулеметів.

 

У районі Старогнатівки загарбники двічі стріляли з автоматичних станкових гранатометів, а біля Причепилівки — ще й iз великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, ручних протитанкових i підствольних гранатометів.


Про всі факти порушень українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ. На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь. За минулу добу бойових втрат серед наших воїнів немає.


Станом на 7-му годину ранку 17 травня з боку російських військ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню.


Зауважимо, що окупанти з так званої «ДНР» почали опечатувати на непідконтрольній Україні території так звані «нічийні» квартири, з яких люди виїхали та не платили за комунальні послуги. Співробітники так званої «виконавчої служби ДНР» на дверях залишають повідомлення з написом «Опечатано виконавчою службою» та номером телефону місцевого мобільного оператора.


А в окупованій Горлівці терористи «ДНР» затримали Олену Шаповалову, доньку відомого лікаря, завідуючого травматологічним відділенням лікарні Віктора Ірха, та звинуватили у шпигунстві на користь України: її утримують під вартою в Єнакієвому. Про це повідомив у Twitter користувач Nova Gorlivka.


Додамо, що, за інформацією першого заступника міністра у справах ветеранів Олександра Порхуна на форумі «Україна 30. Безпека країни», наразі в нашій державі налічується приблизно 407 тисяч учасників бойо­вих дій на сході України.

 

А загалом у країні — 787 тисяч учасників бойо­вих дій. «В Україні планують створити електронний реєстр учасників бойо­вих дій. У нього буде імплементовано 16 електронних реєстрів інших органів центральної виконавчої влади.

 

Також планується точковий зв’язок із кожним військовослужбовцем та опитування задля допомоги у пошуках роботи в цивільному житті», — запевнив чиновник.