В університеті Шевченка прокоментували скандал навколо доньки судді через Басту

12.05.2021
В університеті Шевченка прокоментували скандал навколо доньки судді через Басту

Анастасія заступилася за російського репера Басту й образила українців.

Через скандал зі студенткою КНУ імені Тараса Шевченка Анастасією, яка «прославилася» висловлюваннями про російського репера Басту, в унiверситетi кажуть, що слова дівчини кидають тінь на репутацію закладу, але відрахувати її поки не мають права.


У національному вузі терміново скликають вчену раду, а викладачі збирають підписи під зверненням до університетської комісії з етики. Про це повідомляє «5 канал».


«Відеозвернення, попри непереконливе виправдання, яке було поширене, є виявом глибокої неповаги до держави Україна, до майбутньої професії юриста. А може й інтерпретуватись як «участь у дестабілізації суспільного життя в Україні», про що йдеться на сайті Центру «Миротворець», — зазначили в університеті.


За словами завідувачки кафедри фольклористики Олесі Наумовської, Анастасія повинна понести покарання і це все «справа СБУ», оскільки дівчина «говорила про територіальну цілісність України».

 

Доцентка Київського вишу Оксана Мацько заявила: «Дуже неприємно читати коментарі, де огульно звинувачують усіх викладачів. Це, безперечно, репутаційні втрати».


Самі ж студенти підтримують відрахування Тарасюк, але здобувати освіту юриста Анастасія все ж продовжить. В університеті Шевченка повідомили, що для відрахування є чіткий перелік підстав, а публічних закликів до сепаратизму в ньому немає. Виправити це можуть зміни в законі про вищу освіту — такі пропозиції університет уже готує.


Анастасія, яка заступилася за російського репера Басту й образила українців, пiзнiше попросила вибачення.