«Київ-Баскет» виграв напружений регулярний чемпіонат

12.05.2021
«Київ-Баскет» виграв напружений регулярний чемпіонат

У регіональному дербі «Дніпро» та «Прометей» розіграли другу позицію в підсумковому протоколі «регулярки». (Фото з сайту fbu.kiev.ua.)

У чоловічій баскетбольній суперлізі розпочинається фаза «плей-оф». Під час тривалого регулярного чемпіонату кожна з 11 команд-учасниць провела по 40 матчів, і вісімка кращих тепер готується до прямої боротьби за медалі.


За підсумками «регулярки» перший номер посіву дістався «Київ-Баскету», котрому краще за інших вдавалося підтримувати стабільність по ходу сезону. Підопічні Айнарса Багатскіса виграли 75 відсотків поєдинків регулярного чемпіонату і тепер матимуть найбільше преференцій у «плей-оф», який розпочнеться для них поєдинками проти восьмої команди посіву — «Черкаських мавп».


За титул кращої команди регулярного сезону столичні «бджоли» боролися з чинним чемпіоном країни з Дніпра та новачком суперліги — «Прометеєм». Обидві команди з Дніпропетровщини мають амбітні цілі. До останнього туру вони активно штовхалися в турнірній таблиці й у заключному матчі «регулярки» розіграли між собою звання «віртуального» віцечемпіона. Сильнішим у тому протистоянні виявився «Дніпро». У разі успішного подолання суперниками стартового бар’єру «плей-оф» у півфіналі вони матимуть iще одну можливість для з’ясовування стосунків.

 


Після перемоги в регулярному чемпіонаті баскетболісти «Київ-Баскета» прагнутимуть виграти й «плей-оф».
Фото з сайту kyiv-basket.com.ua.

Щоправда, «Прометею» у чвертьфінальній дуелі з «Хіміком», а «Дніпру» — з «Будівельником» легко точно не буде. Вищий номер посіву аж ніяк не гарантує рейтинг-фаворитам простого життя. Приміром, «Будівельник» хоч і лихоманило впродовж усього регулярного чемпіонату, про що свідчить невисоке сьоме місце на проміжному фініші, однак наприкінці цього марафону столичним «гладіаторам» удалася знакова перемога. Уперше в сезоні гравці «Будки» переграли своїх принципових конкурентів із «Київ-Баскета» і тепер точно можуть упевненіше дивитися в майбутнє й не сприймати як серйозну перешкоду високий рейтинговий номер «Дніпра».


Дуель «Прометея» та «Хіміка» також виглядає протистоянням рівних суперників, а чималий досвід старих перемог команди з Южного обов’язково стане їм у нагоді. Чвертьфінальна пара «Запоріжжя» — «Тернопіль» — узагалі буде битвою сусідів по турнірній таблиці. Молода тернопільська команда на диво успішно розпочала свої виступи в елітному дивізіоні й одним лише виходом до «плей-оф» може не обмежитися.


Щоправда, маючи на шляху головного фаворита сезону, ні «Запоріжжю», ні «Тернополю», думається, далеко не пройти. А от «Київ-Баскет» перед собою має хороший турнірний розклад. Залишилося тільки правильно розподілити сили на вирішальному етапі змагальної дистанції.