У Крутьках на Черкащині будують амбулаторію за майже 6 мільйонів гривень

28.04.2021

На Черкащині, у селі Крутьки Золотоніського району, будують сучасну амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Роботи розпочали «з нуля» восени минулого року.

 

З державного бюджету виділили 5,7 мільйона гривень, 10% з них — місцеві гроші, уточнили «Україні молодій» у Черкаській облдержадміністрації.


Наразі діюча сільська амбулаторія розташована в старому пристосованому приміщенні. У ній медики можуть приймати близько 30 пацієнтів. Завдяки новій  будівлі ця цифра помітно збільшиться.


«Ми вже очікуємо на відкриття сучасної амбулаторії. Простора, з новим обладнанням та додатковими можливостями лікування людей. Сподіваюся, ми зможемо відкрити її найближчим часом», — каже староста села Крутьки Ольга Положай.


Зовнішні та внутрішні роботи в сільській амбулаторії йдуть до завершення. Залишилось облаштувати водопостачання, електропостачання, зробити оздоблювальні роботи та благоустроїти територію. Введення в експлуатацію нової будівлі планують уже наступного місяця.


До речі, в самій Золотоноші цього року планують ввести в експлуатацію критий басейн гімназії імені Скляренка, який будують 5 років. Він слугуватиме не лише для школи, а й для всіх містян.