Всевидюче «око»: поліція презентувала систему відеонагляду «Безпечна Черкащина»

27.04.2021
Всевидюче «око»: поліція презентувала систему відеонагляду «Безпечна Черкащина»

Працює система «Безпечна Черкащина». (Фото пресслужби обласної поліції.)

У черкаському обласному управлінні поліції презентували систему відео­спостереження та відеоаналітики «Безпечна Черкащина».

 

Її розмістили в новозбудованому Ситуаційному центрі ГУНП.


«До нової системи «Безпечна Черкащина» інтегровано 202 камери відеоспостереження, зокрема 31 камера з можливістю розпізнавати номерні знаки транспортних звсобів i 171 оглядова», — повідомили «Україні молодій» у Черкаському обласному управлінні поліції.


Правоохоронці кажуть, що розбудова такого сучасного комплексу відеоспостереження дозволить централізовано фіксувати та зберігати відеодані, а це, у свою чергу, забезпечить аналітичну обробку інформації та створить умови для її використання різними категоріями користувачів, що життєво важливо.


«Об’єднання з іншими регіонами в єдину комплексну систему відеоспостереження допоможе оперативно отримувати інформацію про події, що відбуваються в інших містах та селах Черкащини, із застосуванням аналітичних функцій. А це значно розширить можливості поліції при охороні громадського порядку та розкритті злочинів по гарячих слідах», — наголошують у черкаській поліції.


Як розповідає колишній головний міліціонер Черкащини, а нині депутат Черкаської міської ради від ВО «Черкащани» Владислав Пустовар, відповідно до розробленого проєкту в Черкасах загалом планується встановити 424 відео­камери на 103 перехрестях.

 

Серед них — 252 відеокамери з функцією розпізнавання номерних знаків автомобіля, зокрема й на «євробляхах»), 22 відеокамери з фукцією розпізнавання номерних знаків, кольору та марки автомобіля,  125 оглядових відеокамер, 25 відеокамер направленої дії.


«Це перший крок до створення безпечного міста. Наступний — це придбання, монтаж та запуск системи відеоспостереження в обласному центрі. Тендер має відбутися до кінця цього місяця», — підсумовує Владислав Пустовар.