Коронавірус агресує: попри збільшення «червоних» областей кількість хворих зростає

09.04.2021
Коронавірус агресує: попри збільшення «червоних» областей кількість хворих зростає

У Тернополі та Чернігові посилили карантин. Обмеження почали діяти від середи.

 

Так, у Тернополі заборонили роботу торгово-розважальних центрів, скасували всі масові заходи та релігійні обряди в приміщеннях церков.

 

Школярів старших класів iз 12 квітня переводять на онлайн-навчання. В Чернігові обмеження суворіші.

 

Тут ще й заборонили перебувати на вулиці без масок. Посилюють карантин і на Харківщині.

 

Обмеження почнуть діяти з 10 квітня. Кафе, салони краси, кінотеатри, спортзали, а також непродовольчі магазини працюватимуть тільки до 20-ї.

 

Учнів старших класів переводять на онлайн-навчання. Громадський транспорт працюватиме у звичному режимі. Принаймні так запевнили у міськраді.


Водночас в Україні й надалі зростає кількість хворих. Понад 19 тисяч випадків коронавірусу підтвердили за попередню добу. Госпіталізували п’ять тисяч пацієнтів. Померли 464 людини. Найбільше нових інфікованих — уже традиційно в Києві.

 

Лідерами за поширенням «корони» також є Харківська та Львівська області. Таким чином Україна опинилась на першому місці в Європі за темпами поширення ковіду.

 

Про це свідчать дані сайту Worldometers. Аби зменшити навантаження на лікарні та медиків, 13 областей зараз перебувають у «червоній зоні» карантину. Там діють найжорсткіші обмеження.


Введення надзвичайного стану чи комендантської години в Україні поки не розглядають. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

 

Однак люди нарікають, що через обмеження роботи транспорту таксисти втричі підняли ціни, а спецперепустки доступні не всім.


У МОЗ також заявили, що підписали контракт з американською компанією Pfizer на поставку 10 мільйонів доз вакцини. Перші партії Україна нібито отримає найближчими місяцями. Проте точних термінів у відомстві не називають.

 

Також не повідомляють, як планують зберігати препарат, адже він потребує наднизьких температур i спеціальних холодильників. Утім у МОЗ укотре запевняють, що до кінця року планують вакцинувати все доросле населення України. Але ж для цього потрібні додаткові кошти для закупівлі препаратів.