Безперспективна перспектива: на Донбасі знову втрати, а ТКГ не може узгодити припинення вогню через РФ

09.04.2021
Безперспективна перспектива: на Донбасі знову втрати, а ТКГ не може узгодити припинення вогню через РФ

Найбільших втрат зазнала 10 гірсько-штурмова бригада ЗСУ.

На фронті знову втрати: 5 квітня двоє український бійців полягли на російсько-українській війні.

 

Так, від кульового поранення поблизу Авдіївки на Донеччині загинув військовослужбовець Владислав Мороз із села Халаїдове, що на Черкащині.

 

Його застрелив російський снайпер поблизу населеного пункту Спартак.


Другий загиблий на сході України — військовослужбовець 92-ї окремої механізованої бригади Віктор Гелебрант, який проживав у Краснокутській громаді, що на Харківщині: боєць загинув від пострілу в голову зі стрілецької зброї, перебуваючи на бойовому чергуванні неподалік населеного пункту Золоте-4 Луганської області.


На жаль, і 6 квітня ЗСУ втратили бійців на передовій: унаслідок ворожих обстрілів один український воїн отримав поранення, несумісні з життям, а окрім цього, інший військовослужбовець загинув внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої.


Російсько-окупаційні війська продовжують вести обстріли позицій українських захисників: 7 квітня було зафіксовано сім порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ.

 

Зокрема, неподалік селищ Піски та Опитне російські окупанти відкривали вогонь iз мінометів 82-го та 120-го калібрів, а біля населених пунктів Гнутове, Широкине, Талаківка та Водяне, що на Приазов’ї, ворог використовував гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.


У результаті обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав осколкове поранення. Воїну було оперативно надано першу медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу.


На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Про дії росіян було повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.


Станом на 7 годину ранку 8 квітня з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню, з яких чотири — по позиціях українських захисників та один обстріл цивільної інфраструктури. неподалік населених пунктів Піски та Водяне, що на Приазов’ї, ворог відкривав вогонь з артилерійської установки 122-го калібру, мінометів 82-го калібру та стрілецької зброї.


Унаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення, несумісні з життям.


Наголосимо, що 7 квітня було скликане екстрене засідання Тристоронньої контактної групи.

 

ТКГ засідала шість годин, але так і не змогла узгодити повернення до режиму тиші. І хоча всі сторони у Тристоронній контактній групі погодилися щодо необхідності дотримання режиму припинення вогню на Донбасі, проте документально її не зафіксували через позицію Росії та ОРДЛО.