«Баварія» несподівано провалила чвертьфінал Ліги чемпіонів і віддала перемогу «ПСЖ»

09.04.2021
«Баварія» несподівано провалила чвертьфінал Ліги чемпіонів і віддала перемогу «ПСЖ»

«Дубль» Кіліана Мбаппе приніс «ПСЖ» несподівану гостьову перемогу над чинним володарем Кубка чемпіонів у першому матчі чвертьфіналу. (Фото з сайта indianewsrepublic.com.)

До квітневої стадії нинішнього єврокубкового сезону не дійшла жодна з українських команд.

 

Тож, аби не вимикатися з активного вболівання, вітчизняні шанувальники футболу користуються ретроспективними містками й згадують історичні звершення своїх улюблених команд.

 

І тут, у контексті Ліги чемпіонів, на думку першим ділом спадає запаморочливий півфінал Ліги чемпіонів—1998/1999, у якому київське «Динамо» в запеклій боротьбі поступилося майбутньому переможцю — мюнхенській «Баварії».


Традиційно потужний німецький гранд нинішній розіграш Суперліги проводить у статусі чинного тріумфатора турніру. А в суперники по чверть­фіналу команді Фліка жереб послав, мабуть, найбільш незручного суперника.

 

У «ПСЖ» добре пам’ятають мінімальну поразку мюнхенцям у фіналі попереднього розіграшу й не приховують бажання взяти реванш. Коли ж стало відомо, що через травму з гри на невизначений термін вибув головний голеадор «Баварії» Роберт Левандовський, у таборі паризького клубу запанував піднесений настрій.

 

«Його відсутність — це позитивний для нас момент. Жодним чином я не радію травмам суперників, однак від такої допомоги не відмовимося», — напередодні першого чвертьфінального побачення з «Баварією» заявив форвард «ПСЖ» Кіліан Мбаппе.


Молоду зірку паризького клубу вже порівнюють із головними футбольними геніями сучасності й називають наступником Мессі та Роналду.

 

Сам же футболіст, який, відзначившись у воротах мюнхенців «дублем», допоміг своїй команді здобути важливу гостьову перемогу — 3:2, уже чекає на гру-відповідь, аби знову засмутити капітана «баварців» Мануеля Нойєра.

 

«Мені подобається грати проти найкращих футболістів планети. Нойєр — один із них. У фіналі ЛЧ мені не вдалося йому забити, тож я налаштований засмутити його в матчі-відповіді», — заявив Мбаппе.


У трьох матчах «плей-оф» Кіліан забив шість голів, по суті, самотужки зробивши своїй команді потрібний результат. Утім 22-річний форвард «ПСЖ» наголошує, що для кінцевого успіху перш за все важлива командна робота.


У разі подолання чвертьфінального бар’єру (а після домашньої поразки й за відсутності Левандовського шансів відігратися у «Баварії» не так уже й багато) на «ПСЖ» чекатиме зустріч із переможцем пари «Манчестер Сіті» — «Боруссія» (Д).

 

Англійському колективу, за який виступає півзахисник збірної України Олександр Зінченко, на останніх хвилинах ігрового часу вдалося здобути мінімальну домашню перемогу в першому матчі чвертьфіналу.

 

Український легіонер «МС» участі в матчі не брав. При цьому забивний форвард дортмундців, кращий бомбардир поточного розіграшу ЛЧ Ерлінг Холанн провів на полі весь матч, утім відзначитися не зміг.

 

Перед матчем у Манчестері наставник «городян» Хосеп Гвардіола розповів про свій план, який має допомогти його хлопцям зупинити фантастичного норвезького велетня: «Бомбардири забивають більше, коли перебувають у чужому штрафному майданчику. Тож кращий спосіб їх зупинити — скоротити їх перебування біля воріт».


Вочевидь, ідея іспанського тренера спрацювала. Утім попереду в команд матч у Дортмунді, а там, як відомо, «жовто-чорних» зупинити дуже складно, а для загальної перемоги «Боруссії» вистачить і одного-єдиного гола.


Водночас ситуація в інших двох чвертьфінальних парах виглядає менш заплутаною. Мадридський «Реал» та лондонський «Челсі» з перевагою в два м’ячі переграли «Ліверпуль» та «Порту», відповідно, й зробили вагомий крок назустріч один одному в півфіналі.

ТАБЛО


Ліга чемпіонів. Чвертьфінали. Перші матчі. «Баварія» (Німеччина) — «ПСЖ» (Франція) — 2:3 (Шупо-Мотінг, 37; Мюллер, 60 — Мбаппе, 3, 68; Маркіньйос, 28), «Порту» (Португалія) — «Челсі» (Англія) — 0:2 (Маунт, 32; Чілуелл, 85), «Реал» (Іспанія) — «Ліверпуль» (Англія) — 3:1 (Вінісіус, 27, 65; Асенсіо, 36 — Салах, 51), «Манчестер Сіті» (Англія) — «Боруссія» (Д, Німеччина) — 2:1 (де Брюйне, 19; Фоден, 90 — Ройс, 84)