Від Зака Ефрона до Джулії Робертс: «десант» голлівудських акторів спричинив скандал в Австралії

06.04.2021
Від Зака Ефрона до Джулії Робертс: «десант» голлівудських акторів спричинив скандал в Австралії

Джулія Робертс — австралійська «заробітчанка».

Для нас Австралія в певному сенсі тера інкогніта, адже через свою віддаленість від нашого континенту мало хто має змогу подорожувати цією чудовою країною.

 

А ось зіркам Голлівуду ця країна, особливо з огляду на пандемію «ковіду», дуже полюбилася.

 

Мало того, що австралійці зуміли доволі швидко впоратися з поширенням цієї підступної хвороби і тепер вільно можуть відвідувати парки, театри, нічні клуби — словом, насолоджуватися життям повною мірою.

 

До того ж уряд цієї країни зумів ще й повернути своє податкове законодавство таким чином, щоб залучити іноземні фірми до праці саме на Зеленому Континенті, адже для іноземців запровадили податкові пільги.

 

Тож чимало кіностудій залюбки переїжджають у країну кенгуру, щоб у «тепличних» умовах провадити знімальний процес, зважаючи ще й на те, що в Каліфорнії через локдаун і високу захворюваність на «ковід» ці процеси були призупинені.

 

Тож до Австралії, спочатку щоб просто тимчасово перебути карантин, а потім і працювати, потягнулася вервечка голлівудських і не тільки зірок.

 

Так, тимчасове житло там винаймають Зак Ефрон, Метт Деймон, Наталі Портман, Едд Ширан, Джейн Сеймур та багато-багато інших.

 

Нещодавно до них доєдналася й Джулія Робертс, яка зніматиметься разом зі ще однією зіркою Голлівуду — Джорджем Клуні — у фільмі з промовистою назвою «Квиток до раю».


І все б нічого, та багато австралійців не радіють такому голлівудському десанту. І ось чому: рік тому Австралія закрила свої кордони у зв’язку з пандемією, в результаті чого за межами батьківщини залишилися 40 тисяч австралійців.

 

Група активних жителів Зеленого Континенту навіть звернулася до ООН із приводу порушень прав людини, проте ситуація й надалі залишається критичною.

 

Уряд Австралії постановив, що на літаку може перелітати лише 40 пасажирів. Через це кількість рейсів збільшилася, але квитки значно подорожчали (від 3 тис. до 15 тис. австралійських доларів), адже власникам авіакомпаній вигідніше продавати місця першого чи бізнес-класу, а це по кишені далеко не всім.

 

Та й навіть за таких умов скільки часу знадобиться, щоб усі австралійці, що опинилися за межами батьківщини, все ж змогли добратися до рідних домівок?