«Донбас» найшвидше поміж інших подолав чвертьфінальний бар’єр «плей-оф» ЧУ

30.03.2021
«Донбас» найшвидше поміж інших подолав чвертьфінальний бар’єр «плей-оф» ЧУ

Навіть чужі стіни не завадили «Дніпру» подолати «Краматорськ» на шляху до півфіналу ЧУ. (Фото з сайта uhl.ua.)

У вітчизняному хокейному чемпіонаті організатори готуються до півфінальних баталій.

 

На відміну від нетривалої чвертьфінальної серії, де для перемоги одній із команд достатньо було виграти лише два матчі, стадія 1/2 фіналу розрахована на серію до трьох перемог.

 

Починаючи з вівторка, «Донбас» з «Дніпром», а також «Кременчук» та «Сокіл» розпочнуть боротьбу за місце у «золотому» фіналі.


Не виключено, що, як і минулого року, у вирішальному протистоянні знову гратимуть «Донбас» та «Кременчук». Утім абсолютної впевненості в успішному прохо­дженні двох найсильніших команд «регулярки» півфінального марафону немає.


Нинішній сезон переповнений цілою низкою несподіваних результатів, тож поспішати з анонсом пари фіналістів не варто.


Приміром, у протистоянні «Краматорська» та «Дніпра» теж був рейтинг-фаворит. Окрім вищого номера посіву, була у команди з Донецької області й перевага домашнього майданчика у вирішальному матчі протистояння. Утім факт гостьового матчу зовсім не знітив команду Олега Тимченка.

 

Якщо перший у «плей-оф» приїзд херсонського клубу до Краматорська завершився впевненою перемогою господарів, то вдруге здолати «дніпрян» амбітній команді Павла Микульчика не вдалося.

 

«У нас було багато моментів, але ми їх не реалізували», — сказав після вильо­ту з розіграшу білоруський наставник «Краматорська».


Не виключено, що пробитися до півфіналу чемпіонату новачку УХЛ завадив брак досвіду. А доленосним для всього протистояння  певною мірою став підсумок другого матчу серії, в якому «Дніпро» на жилах, в третьому овертаймі, на власному льоду дотиснув команду Микульчика.

 

Загалом, той знаковий матч у Херсоні тривав 112 хвилин. По суті, «Дніпро» та «Краматорськ» провели ще один додатковий поєдинок.


Зрештою, «дніпрянам», які були віцечемпіонами країни сезону-2018/2019 років, не звикати до таких матчів. І, звісно, вони добре пам’ятають поразку «Донбасу» у фінальній серії тієї першості.


Історія протистоянь «на виліт» між «Кременчуком» та «Соколом» відсутня. Проте молоді хокеїсти нещодавно відродженого київського клубу добре пам’ятають неприємну поразку чинному чемпіону в останньому матчі «регулярки».

 

Поєдинок, який мав визначити володаря другого місця в регулярному чемпіонаті, команда з Полтавщини виграла з принизливим для суперника рахунком — 8:1.


Зрозуміло, що до півфінальної серії «соколята» підійдуть трохи з іншим настроєм. Без сумніву, впевненості в своїх силах їм додало успішне чвертьфінальне протистояння з «Маріуполем».

 

Хоча молода команда з Приазов’я лише починає своє становлення й навіть наявність на її тренерському містку екснаставника «Донбасу» Сергія Вітера не дозволила їй стрибнути вище своєї голови.


Утім у рідних стінах «Сокіл» хокеїсти «Маріуполя» все ж переграли, загостривши до максимуму інтригу в чверть­фіналі. «Шкода, що наш виступ у чемпіонаті завершився», — відзначив після другої поразки в Києві Сергій Вітер.


А очільник «Сокола» Олег Шафаренко готує своїх підопічних до важких матчів з «Кременчуком», якому знадобилося найменше матчів для виходу до півфіналу. При цьому нагадаємо, що «Донбас»  як переможець «регулярки»  автоматично потрапив до «топ-4».

ТАБЛО

Чемпіонат України. Чвертьфінальна серія (до двох перемог).
«Білий барс» — «Кременчук» — 1:4 (рахунок у серії — 0:2).
«Сокіл» — «Маріуполь» — 0:3, 4:0 (2:1),
«Краматорськ» — «Дніпро» — 0:2, 1:2 ОТ (1:2).