На Черкащині почали ремонт траси «Київ—Знам’янка»

17.03.2021

Тільки розпочалася весна, а на Черкащині дорожники приступили вже до ремонту автодороги «Київ—Знам’янка».

 

Там буде відновлено ділянку протяжністю понад 10 кілометрів, починаючи від села Ситники і до в’їзду в місто Корсунь-Шевченківський.


У рамках поточного середнього ремонту на цьому автошляху буде влаштовано новий конструктив дорожнього одягу, який складатиметься зі щебенево-піщаної основи, обробленої цементом, вирівнюючого шару крупнозернистого асфальтобетону та фінішного верхнього шару зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

 

У Службі автомобільних доріг у Черкаській області кажуть, що буде зроблено з’їзди з траси, автобусні зупинки та пішохідні переходи з автономним освітленням, поставлять металеве огородження, зроблять дорожню розмітку і встановлять нові дорожні знаки. Ремонт ділянки шосе «Київ—Знам’янка» біля Корсуня проводять фахівці ТОВ «Ростдорстрой».


Окрім цієї траси, дорожники також наразі облаштовують ділянку шляху на обході обласного центру «Золотоноша—Черкаси—Сміла—Умань», яку не ремонтували понад 40 років; взялися за міжнародну автомобільну трасу «Стрий—Тернопіль—Кропивницький— Зна­м’янка» в Уманському районі, від села Оксанино і до кордону з Кіровоградською областю. Ремонтні роботи на цій ділянці розпочалися минулого року, а вже цього року вони завершаться.


Продовжуються і будівельні роботи з реконструкції шляхопроводу через залізничну колію та підходів до нього на автомобільній дорозі державного значення «Київ—Знам’янка» у місті Городище. Там демонтовано стару будову шляхопроводу, побудованого 58 років тому.