У США водій автобаном возив із собою манекен: усе заради спецсмуги

17.03.2021

До чого лишень не вдаються спритники, аби уникнути заторів на дорогах (навіть на супердорогах, як у США, на яких також трапляються корки).

 

Так, нещодавно було затримано водія, який постійно використовував спеціально виділену смугу на автобані. Стражі порядку звернули увагу на затоновані бокові вікна автівки, що заборонено в країні.

 

Коли ж вони заглянули в салон, то побачили, що на передньому сидінні транспортного засобу сидить... манекен.

 

Він був настільки якісно виготовлений, що ззовні чи на відеоспостереженні його неможливо відрізнити від живої людини, — зморшки на «обличчі», сива перука і навіть пігментні плями, притаманні людям похилого віку.

 

«Мужчина» був одягнений у бейсболку клубу Cleveland Indians, в захисну маску та окуляри, а в кишеньці піджака були сонцезахисні окуляри — все настільки реалістично, що відеоспостереження не могло зафіксувати жодних порушень щодо пільгового проїзду (водій Toyota Tacoma неодноразово використовував манекен, щоб пересуватися спецсмугою). За таку «спритність» шахрая оштрафували на 400 доларів.


У поліції Каліфорнії розповіли, що це вже не перший такий випадок. Бувало, що в автокріслі транспортного засобу перевозили ляльку або ж на передній панелі авто фіксували «ноги сплячої людини» в штанах. Словом, «чудеса» на дорогах...