Королева Британії зрадила своїй звичці відмовчуватися на звинувачення

16.03.2021

Меган Маркл, яка влаштувала так званий Мекзіт — вихід із королівської сім’ї, пояснюючи це тим, що хоче приватності, а її натомість повсюди переслідує британська преса, сама постійно шукає уваги преси — тепер уже американської.

 

Для цього йдуть у хід будь-які приводи — чи то покладання квітів до могил загиблих американських воїнів, чи поздоровлення зі святами за участі свого сина Арчі.

 

Та інтерв’ю, яке пара Меган—Гаррі дала відомій тележурналістці США Опрі Уїнфрі, викликало просто шквал обговорень. Меган звинуватила королівську родину в усіх смертних гріхах — булінгу, расизмі, нетолерантності.


Не впустили шанс пройтися по цьому інтерв’ю і в скандальному французькому журналі «Шарлі Ебдо».

 

Видання надрукувало в своєму твіттері карикатуру, на якій просто-таки білосніжна (натяк на нібито висловлювання одного з членів родини на колір майбутньої дитини Маркл) королева Британії коліном притискає горлянку Меган до землі, а та хрипить: «Я не можу дихати...» (посилання на вислів афроамериканця Джорджа Флойда, якого подібним чином душив у Міннеаполісі поліцейський, що спровокувало в свою чергу рух Black Lives Matters).

 

Тут також можна провести паралель із висловлюваннями Меган про те, що їй постійно хотілося вирватися з задушливої атмосфери палацу. Хтось розцінює цю карикатуру як привід посміятися з манії герцогині Сассекської, яка вважає, що світ тільки й переймається, що її переживаннями. Інші ж вважають, що королева Єлизавета також посміється над карикатурою, адже в неї чудове почуття гумору.

 

Наразі достеменно відомо одне: королева зрадила своїй звичці відмовчуватися щодо звинувачень і сказала, що в палаці проведуть розслідування щодо расистських висловлювань на адресу Меган і її майбутньої (на той час) дитини.

 

Запасаємось попкорном?