«Наплакали» на мільйони: пісня «Казки» стала рекордсменом

26.02.2021
«Наплакали» на мільйони: пісня «Казки» стала рекордсменом

Гурт «Казка».

Уперше за історію країни україномовна (та й узагалі українська) пісня потрапила до Топ-10 музичних композицій за версією застосунку Shazam від «Гугл-плей».

 

Викладений у вересні минулого року на «Ютубі» кліп пісні «Плакала» гурту «Казка» зібрав понад 360 мільйонів переглядів!

 

Причому, судячи з коментарів від відео, географія слухачів пісні вражає: тут вам і Казах­стан, Узбекистан, Білорусь, кавказькі та прибалтійські країни, до всього, окрім колишніх радянських республік, Словаччина, Польща та ще багато-багато інших.

 

Слухачі захоплюються милозвучністю української мови та гармонійною мелодикою пісні. Крім того, ця пісня очолювала музичні рейтинги багатьох країн світу, скажімо Болгарії, Латвії, Колумбії, Туреччини, Росії.


Це, звісно, не південнокорейська група BTS, перегляди кліпів якої сягають по пів мільярда, а то й більше, адже їхня аудиторія — вся південно-східна частина Азії, а віднедавна й увесь світ (хлопцям є чим вразити публіку).

 

Але те, що пісня з України, де в самій країні державна мова не є пріоритетною для багатьох її громадян, підкорила світ, свідчить про важливість мови, незважаючи на кількість людей, які нею спілкуються.


Нагадаємо, гурт «Казка» буквально ввірвався в музичний простір України в 2017-му, виконавши пісню «СвятА» на шоу «Х-Фактор». Спочатку колектив складався лише з солістки Олександри Заріцької та мультиінструменталіста Нікіти Будаша.

 

Та вже в 2018-му до них приєднався Дмитро Мазуряк — універсальний музикант, який грає на 30 духових інструментах (хоча провідним усе ж таки є сопілка)!

 

На рахунку колективу гастролі в десятках країн на різних континентах, що свідчить про живий інтерес різних народів до фольклорних мотивів, які є музичною канвою кожної пісні «Казки».