У Флориді дві жінки вдяглись старенькими заради щеплення від коронавірусу

24.02.2021

Виявляється, не лише в Україні є проблеми з вакцинацією проти коронавірусу.

 

І якщо в нас це стосується більше питань корупції і незрозумілих «схем» урядовців, то у світі ця проблема стосується, швидше, тимчасової недостатності потрібних вакцин.

 

Тому всі цивілізовані країни світу спочатку роблять щеплення людям, яким найбільше загрожує «чума» ХХІ століття. Це насамперед люди похилого віку та працівники різних сфер, що найбільше контактують із гіпотетичними хворими.

 

Проте є спритники, які намагаються всіляко обійти ці перепони, щоб тільки отримати заповітну «дозу». Так, нещодавно у штаті Флорида, в окрузі Оріндж, дві жінки віком 34 та 44 роки вирішили обдурити медпрацівників, які роблять щеплення. Вони одягнули капелюшки, окуляри, а також рукавички, і прийшли робити вакцинацію.

 

Проте працівники медзакладу помітили невідповідність між датами народження у водійських правах і в картах вакцинації. Про це пресі розповів доктор Рауль Піно, директор департаменту охорони здоров’я штату Флорида.

 

Досі не зрозуміло, як шахрайкам вдалося отримати перше щеплення, про що свідчить наявність у них карточок вакцинації. Звісно, карати їх ніхто не буде, проте й другого щеплення вони не отримають. Наразі в окрузі всього вакциновано 200 тисяч осіб, і в пріоритеті люди, старші 65 років.

 

До слова, в американському штаті Орегон медпрацівники, які проводили вакцинацію, застрягли в заторі, спричиненому сніговою бурею. Щоб вакцина, яку вони перевозили, не втратила своєї ефективності через невідповідне зберігання, вони зробили щеплення усім бажаючим водіям, які також перебували разом із ними в «пробці» на трасі.