Обидва гандбольні клуби України вилетили з Європейському кубку

24.02.2021
Обидва гандбольні клуби України вилетили з Європейському кубку

Львівська «Галичанка» в 1/4 фіналу Єврокубка не змогла подолати іспанський «Атлетико Гуардес». (Фото з сайта handball.net.ua.)

Через коронавірусну пандемію, котра все ще тримає світ у своїх карантинних лещатах, нинішній єврокубковий сезон у гандболі проходить із серйозними збоями та обмеженнями.

 

В одних випадках, як­то груповий раунд чоловічої Ліги чемпіонів, протикоронавірусний протокол змушує організаторів удаватися до частих перенесень поєдинків.

 

В інших ситуаціях, коли справа стосується класичних поєдинків на виліт, доводиться відмовлятися від традиційних роз’їздів iграти двоматчеву дуель в одному місці або ж узагалі через виявлений у команді коронавірус знімати її з турніру.

 

Представник Донецького регіону в Європейському кубку­2020/2021 — «Донбас» — до 1/8 фіналу турніру пройшов автоматично, оскільки сумнозвісний вірус не дозволив супернику українського віцечемпіона — турецькому «Антальяспору» — взяти участь у матчах 1/16 фіналу.

 

У наступній стадії змагань їх організатори змушені були задіяти принцип обмеженого пересування команд і провели обидві зустрічі між «Донбасом» та «Минаур Бая­Маре» в Румунії.

 

Перевага домашнього майданчика допомогла румунському колективу здобути подвійну перемогу й упевнено пробитися до «топ­8» ЄК.

 

Напередодні свого європейського протистояння з румунським клубом «Донбас» перервав шестирічну переможну серію запорізького «Мотора» в національному чемпіонаті. Наставник «донбасівців» Іван Фучеджі був переконаний, що той результат надасть його підопічним додаткової мотивації на євроарені.

 

Зрештою, українські гандболісти гідно провели перший поєдинок проти «Бая­Маре», поступившись супернику з мінімальним рахунком — 23:24. Проте на матч­відповідь, який відбувся через кілька днів, у «Донбасу» вже не було сил — 26:34.

 

Єврокубкова історія львів­ської «Галичанки», котра в нинішньому сезоні незвично далеко пройшла по турнірній сітці, виглядає трохи інакше. Команда, очолювана екснаставником чоловічої збірної України Віталієм Андроновим, зіграла в Європейському кубку три повноцінні раунди.

 

Після подвійних перемог у протистояннях з північномакедонським «Куманово» та білоруською «Вікторією­Берестіє», котру, до слова, очолює колишній наставник львівського колективу Василь Козар, найсильніша команда жіночого гандболу України дісталася чвертьфіналу ЄК.

 

За місце в півфіналі третього за рангом єврокубка вихованкам Андронова випало суперничати з іспанським «Атлетико Гуардес». І тут багаторазовий переможець вітчизняної суперліги наштовхнувся на непрохідний бар’єр. Уже після першого матчу, що відбувся у Львові без глядацької аудиторії, іспанський колектив у своєму активі мав комфортну фору у вісім м’ячів.

 

Віталій Андронов мусив визнати, що не очікував такої потуги та завзяття від іспанської команди.

 

«Суперник показав свій клас. А ми побачили свою головну проблему — відсутню потужну задню лінію, яка б виконувала результативні кидки. Без неї важко досягти результату в сучасному гандболі», — наголосив очільник «Галичанки».

 

В іспанській Понтеверді, куди львівська команда приїхала на матч­відповідь, дива не сталося. Максимум, на який спромоглися гості, — звели повторну гру до нічиєї — 24:24.

 

Хай там як, а в активі львівської команди кращий за багато років виступ на єврокубковій арені.