Подружжя черкащан виготовляло наркотики на 300 тисяч щомісяця

23.02.2021

На Черкащині подружжя організувало кримінальний «бізнес» і разом iз групою «товаришів» виготовляло у власних лабораторіях наркотики, отримуючи щомісяця до 300 тисяч гривень прибутку.


Наразі правоохоронці затримали організатора та чотирьох учасників цього злочинного угруповання, а також знешкодили діяльність двох їхніх нарколабораторій у Черкасах та Каневі.


Як повідомляють у черкаській обласній поліції, діяльність злочинного угруповання викрили оперативники управління стратегічних розслідувань, слідчі обласного управління поліції за процесуального керівництва обласної прокуратури.


Угруповання займалося виготовленням i розповсюдженням наркотичних засобів i психотропних речовин. Свій «товар» вони збували дрібними й оптовими партіями наркодилерам, а ті продавали його жителям Черкас та області.


«Організував «бізнес» 37-річний черкащанин, який має зв’язки з кримінальним світом. Для цього гаражні приміщення облаштували під лабораторії. Лабораторія з виготовлення амфетаміну розташовувалася в Каневі, з мефедрону — в Черкасах»,– розповідають «Україні молодій» у черкаській обласній поліції.


І додають, у спільники лідер угруповання залучив власну дружину та ще шістьох осіб, між якими були чітко розподілені ролі — координація роботи, організація виробництва та збуту, постачання необхідної сировини.  


Черкаські правоохоронці, за силової підтримки спецпризначенців полку поліції особливого призначення, провели спецоперацію для ліквідації діяльності злочинного угруповання та затримання зловмисників.


«У ході санкціонованих обшуків вилучили понад кілограм мефедрону та амфетаміну, 2,2 кг канабісу, 10 л концентрованих психотропних речовин, 200 л хімічних реактивів, необхідних для виготовлення наркотиків та лабораторне обладнання. За попередніми даними, загальна вартість вилученого майже 450 тисяч гривень», — кажуть у черкаській поліції. 

 

Крім того, уточнюють правоохоронці, вилучили ювелірні вироби, медалі, ордени, ікони та мотовелотехніку. Перевіряється походження цього майна та причетність зловмисників до скоєння крадіжок.


Наразі організатора незаконного «бізнесу» та чотирьох його спільників затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

 

Ольга ТКАЧЕНКО