У Японії створили карту з позначенням районів із галасливими сусідами чи дітьми

23.02.2021

У Японії створили карту з позначенням територій, де є... галасливі сусіди чи діти. Сайт з індексом гамірних районів нараховує вже близько 6 тисяч пікових зон!

 

І це при тому, що Японію вважають однією з найтихіших країн світу, адже важко уявити собі жителя Країни Східного Сонця, який би волав у п’яному вигляді на вулицях чи влаштував галасливі розбірки вдома з дружиною.

 

В Японії навіть так звані електрички абсолютно безшумні! Проте саме пандемія та вимушена робота вдома (дистанційно) раптом виявили в японців нетерпимість навіть до дитячих криків, адже школи, ясла і садочки на час карантину були закриті, тож батькам доводилося доглядати дітей вдома, але коли батьки вимушені там-таки (вдома) ще й працювати, то про який догляд можна говорити!


Спочатку багато користувачів карти Dorozoku, про яку йдеться, з ентузіазмом сприйняти це ноу-хау, адже тиші хочеться всім. Та коли знаходили й свої адреси на карті «галасливих сусідів», то вже було не до сміху.

 

За словами професора акустики Технологічного інституту Хатінохе Норіхіси Хашимото, коментатори на сайті мають бути толерантнішими і спокійно реагувати на своїх сусідів та шум довкола.

 

Потрібно просто сказати людям, які завдають вам прикрощів своєю поведінкою, про це, а не строчити скарги на сайті.


Японія останні десятиріччя страждає від низької народжуваності, а тепер ще й ця нетерпимість до дитячого галасу може негативно вплинути на демографічну ситуацію в країні. Ще в 2014-му влада Токіо постановила, що дитячий галас не можна вважати формою шумового забруднення. Та чи дослухаються до цих порад користувачі застосунку Dorozoku, невідомо.