Не допомогли ні вболівальники, ні рідне поле: динамівці втратили очки у матчі з «Десною»

23.02.2021
Не допомогли ні вболівальники, ні рідне поле: динамівці втратили очки у матчі з «Десною»

Удруге в чемпіонаті «Десна» відібрала очки у «Динамо». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Футбол в Україні знову починають грати для глядачів.

 

І вочевидь це головний підсумок 15-го туру національного чемпіонату. Щоправда, минулого «уїк-енду» вболівальників удалося побачити не на всіх аренах, де проходили поєдинки вітчизняної прем’єр-ліги.

 

Приміром, перед субот­ньою грою «Олександрії» та «Минаю» пресслужба олександрійського клубу повідомила, що на домашньому стадіоні глядачів чекають лише 13 березня.

 

«Процес підготовки інфраструктури КСК «Ніка» через тривалі морози та снігопади потребує більше часу та уваги з боку відповідних фахівців. Ми відповідально ставимося до безпеки та піклуємося про комфорт уболівальників, тому прийняли рішення провести найближчий домашній поєдинок (проти ужгородського клубу) без глядачів», — заявили у ФК «Олександрія».


Загалом, першими в країні свої двері для футбольних шанувальників відкрили стадіони в Києві та Львові. Найбільш чисельну аудиторію — близько трьох тисяч осіб — зібрав поєдинок між «Десною» та «Динамо».

 

Через неготовність власної арени команда з Чернігова була змушена грати домашній поєдинок проти «біло-синіх» на їхньому ж клубному стадіоні. І хоча обставини не надто тому сприяли, команді Олександра Рябоконя вдруге в чемпіонаті вдалося відібрати очки у столичного клубу.

 

«Нічия з такою командою, як «Динамо», незважаючи на хід протистояння, — це позитивний результат», — зазначив Рябоконь.

 

При цьому врятуватися від поразки динамівці змогли лише під завісу протистояння, коли вже в доданий час Віктор Циганков реалізував пенальті.


Коментуючи поєдинок, головний тренер динамівського колективу Мірча Луческу зазначив, що цифри на табло взагалі не мають нічого спільного з тим, що відбувалося на футбольному полі.

 

«Повинні були вигравати з різницею не в один м’яч», — наполягав румунський наставник.

 

Утім доводиться констатувати, що, як і в матчі ЛЄ з «Брюгге», більше, ніж на нічию, динамівці не награли й знову дозволили «гірникам» упритул наблизитися до себе в турнірній таблиці ЧУ.


«Без сумніву, для нас чемпіонат набагато важливіший, ніж Ліга Європи, хоча ми також поважно ставимося до єврокубкових змагань. Але якщо казати про ієрархію, то національна першість важливіша», — каже португальський очільник «Шахтаря» Луїш Каштру.


Упевнено розібравшись на НСК «Олімпійський» з дебютантом еліти — львівським «Рухом», «помаранчево-чорні» знову дихають у спину своєму головному конкуренту в боротьбі за «золото».

 

Однак зрозуміло, що боротьба за чемпіонство лише набирає обертів і легкою для учасників золотої дуелі точно не буде. У наступному турі на «гірників» чекає принципове побачення з луганською «Зорею», котра після очкових втрат «Десни» тепер одноосібно займає бронзову сходинку.


Експерти визнають, що підопічні Віктора Скрипника нині демонструють добре організовану гру. До слова, під час зимової паузи луганську команду підсилив Захедітабар, який у першому колі відзначився вісьмома голами за «Олімпік». Тепер іранець уже забиває за «Зорю» — його гол приніс перемогу команді Скрипника над «Маріуполем», а сам футболіст залишився в лідерах бомбардирських перегонів ЧУ.

ТАБЛО

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 15-й тур. «Маріуполь» — «Зоря» — 0:1 (Захедітабар, 34), «Олександрія» — «Минай» — 3:0 (Лучкевич, 40; Бондаренко, 51; Вантух, 57), «Львів» — «Колос» — 0:2 (Оріховський, 33, 74 (пен.)), «Інгулець» — «Ворскла» — «2:2 (Бартулович, 22 (пен.); Сітчінава, 62 — Степанюк, 49; Кулач, 75 (пен.)), «Шахтар» — «Рух» — 2:0 (Тете, 9; Майкон, 60 (пен.); вилучення: Бандура, 90+6 («Р»)), «Десна» — «Динамо» — 1:1 (Будківський, 53 — Циганков, 90+2 (пен.); вилучення: Безбородько, 87 («Дс»)).
Матч «Олімпік» — «Дніпро-1» відбувся у понеділок пізно ввечері.
* * *
Розклад поєдинків 16-го туру: «Десна» — «Інгулець», «Маріуполь» — Дніпро-1», «Ворскла» — Олександрія», «Колос» — «Рух», «Минай» — «Олімпік», «Шахтар» — «Зоря», «Львів» — «Динамо».