Новий голова Черкаської ОДА Олександр Скічко обіцяє ефективніше лікування онкохворим дітям

17.02.2021
Новий голова Черкаської ОДА Олександр Скічко обіцяє ефективніше лікування онкохворим дітям

Для хворих дітей влаштували театралізоване дійство. (Фото надане пресслужбою Черкаської ОДА.)

Днями голова Черкаської ОДА Олександр Скічко відвідав Обласний центр дитячої онкології та гематології й оглянув умови для лікування та дозвілля дітей, які там наразі перебувають.

 

Разом iз дружиною Єлизаветою Юрушевою він приніс дітлахам іграшкові «скриньки хоробрості» та планшети, а ще організував для малечі театралізоване дійство, розповідають в ОДА.


В Україні щороку реєструють понад тисячу випадків онкозахворювань у дітей і 90% цих випадків можна вилікувати, констатував Олександр Скічко.

 

Однак, зазначив він, сьогодні ми маємо іншу статистику успішної боротьби із захворюванням — 50-60%. Тож є куди рухатися і на що рівнятися.


«У цьому році мені б дуже хотілося, щоб Черкаський онкодиспансер отримав довгоочікуваний лінійний прискорювач. І я докладу всіх зусиль, щоб це стало реальністю», — пообіцяв нещодавно призначений очільник Черкащини.


Він зазначив, що Черкаський обласний онкодиспансер посідає лідерські позиції в лікуванні онкології завдяки професійності лікарів, а також матеріально-технічному забезпеченню. Адже наразі в цьому лікувальному закладі успішно займаються навіть пересадкою органів.