Расизм? Не чули! Сальма Хайєк звинуватила Голлівуд в упередженості

12.02.2021
Расизм? Не чули! Сальма Хайєк звинуватила Голлівуд в упередженості

Сальма Хайєк.

Про американський расизм хто тільки не говорив останнім часом.

 

Ось і голлівудська зірка мексиканського походження Сальма Хайєк розповіла, що на зорі акторської кар’єри її переконували, що отримати головну роль після 30 років жінці-латинос майже неможливо.

 

Спочатку юна актриса повірила цим словам, але згодом вирішила не здаватися. І, як результат, стала зіркою Голлівуду, зігравши чимало головних ролей із такими ж зірками, якою стала й вона.

 

Що цікаво, свою першу значиму роль, у фільмі «Відчайдушний», вона зіграла з Антоніо Бандерасом, також іммігрантом, тільки не з Мексики, а з Іспанії, який став чи не найяскравішою зіркою Голлівуду свого часу. Та й Бенісіо дель Торо, народжений в Пуерто-Ріко, з яким Сальма також знімалася, незважаючи на «расизм», зумів зійти на голлівудський олімп.

 

Що не кажіть, а США — земля обітована для іммігрантів із різних країн, де здійснюються мрії тих, хто наполегливо й ціле­спрямовано йде до мети.


Проте Хайєк у своєму житті поза професією більше уваги все ж приділяє доброчинності, аніж політиці чи політкоректності. Про здобутки на цій ниві свідчать хоча б її нагороди за добрі справи — одне звання лицаря (шевальє) ордена Почесного легіону чого варте (актриса з 2007 р. проживає у Франції, вийшовши заміж за мільярдера і власника виноробного бізнесу Франсуа Піно)!

 

Основна проблема, яка вже багато років хвилює Сальму і якій вона приділяє чимало часу і фінансову допомогу, — це насиль­ство над жінками.