Від дитини-парії до кінопринцеси: Аня Тейлор-Джой — сучасна Попелюшка

10.02.2021
Від дитини-парії до кінопринцеси: Аня Тейлор-Джой — сучасна Попелюшка

Аня Тейлор-Джой.

Цьогоріч виповнюється 75 років одній із найпрестижніших кінопремій світу — «Золотому глобусу».

 

Проте сам ювілей, як і церемонія нагородження преміями, відбудеться напіввіртуально (через пандемію) в останній день зими — 28 лютого. Двоє ведучих проведуть її з двох майданчиків — із Беверлі-Хіллз та Нью-Йорка, номінанти ж на премію виходитимуть на зв’язок із різних куточків світу.


Серед претендентів на «Золотий глобус» і висхідна зірка світового кінематографа Аня Тейлор-Джой, яка знялася в суперпопулярному минулого року мінісеріалі «Хід королеви».

 

24-річна британсько-аргентинська актриса метеором увірвалася на кінематографічний олімп, потіснивши чимало іменитих зірок.

 

Якщо вона отримає премію, то це стане «проїзним квитком» на отримання «Оскара» (хоча наймолодшою актрисою-оскароносицею все ж буде не вона — в 21 рік нею стала Марлі Матлін за фільм «Діти молодшого брата» у 1986 р.).


Будучи британсько-аргентинською актрисою (батько дівчини має шотландсько-аргентинське походження, а мама — іспансько-англійське), Аня все ж є громадянкою США, оскільки народилася в Маямі.

 

Згодом батьки з шістьма дітьми (Аня — наймолодша) переїхали до Аргентини, коли ж майбутній актрисі виповнилося 6 років, її сім’я переїхала до Британії.

 

Виникли труднощі, адже дівчинка розмовляла лише іспанською мовою. Через це й друзів у дівчинки не було, проте були книжки, які спочатку вголос читав дядько, а згодом дівчинка й сама захопилася читанням. Особливо «Алісою в країні чудес» та «Гаррі Поттером».


Мабуть, любов до казкових персонажів супроводжує панну Тейлор-Джой по житті, адже нещодавно їй запропонували зіграти у віртуальній версії казки «Попелюшка», де її партнерками стануть Олівія Колман, яка зіграє її хрещену-фею, а також Хелена Бонем-Картер, яка зіграє злу мачуху.

 

Мета спектаклю дуже благородна — допомогти людям, які потрапили у скруту внаслідок пандемії. Режисером вистави стане «чарівник» Річард Кьортіс, який зняв казку для дорослих — стрічку «Реальна любов».