Окупанти на Донбасі дистанційно мінують позиції ЗСУ за допомогою дронів

09.02.2021

На фронті окупанти значно активізувалися: лише за два вихідних дні двоє українських бійців загинуло й п’ятьох було поранено. Найбільше втрат ЗСУ зазнали саме 6 лютого.

 

У суботу поблизу Пісків російсько-окупаційні війська неодноразово вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем та стрілецької зброї, й унаслідок цих обстрілів один боєць отримав вогнепальне поранення.


На цьому ж напрямку, поряд із населеним пунктом Мар’їнка, троє українських військовослужбовців підірвалися на невідомому вибуховому пристрої під час висування на позиції.

 

Від отриманих поранень двоє захисників загинули, за життя третього ведуть боротьбу медики. Загиблі — старший солдат Назарій Поліщук і солдат 28-ї Окремої механізованої бригади Олексій Подвезенний.


Крім того, поблизу населених пунктів Новозванівка та Південне збройні формування Російської Федерації здійснили кілька прицільних по­стрілів по наших позиціях зі стрілецької зброї, внаслідок чого двоє українських воїнів отримали вогнепальні поранення.


А впродовж доби 7 лютого на лінії розмежування було зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню.


У зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» неподалік Новомихайлівки російсько-окупаційні війська здійснили обстріл позицій українських захисників зі станкових протитанкових гранатометів та прицільний постріл зі снайперської зброї.

 

Під час снайперського обстрілу один військовослужбовець зі складу ЗСУ отримав вогнепальне поранення: воїна оперативно доставили до лікувального закладу, де йому надають належну медичну допомогу.


У районі, за який відповідає оперативно-тактичне угруповання «Північ», біля населеного пункту Золоте-4, противник вів вогонь з автоматичних станкових i ручних протитанкових гранатометів, а також зi стрілецької зброї. Окупанти здійснили дистанційне мінування місцевості біля наших позицій мінами ПОМ-2.


Про факт порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.


Станом на 7-му годину ранку 8 лютого обстановку в районі проведення операції Об’єднаних сил контролювали українські воїни, порушень iз боку збройних формувань РФ не було зафіксовано.
Варто наголосити, що окупанти вдаються, особливо останнім часом, до підлих методів ведення війни — дистанційного мінування.

 

Так, цими днями було зафіксовано проліт БПЛА противника з перетином лінії розмежування, який здійснив дистанційне мінування перед позиціями наших захисників міною ПОМ-2. Цим же типом мін за допомогою ручного протитанкового гранатомета збройні формування Російської Федерації також здійснили дистанційне мінування місцевості біля наших позицій поблизу Луганського.


Додамо, що наприкінці минулого тижня головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак мав робочу поїздку на фронт і спільно з командувачем операцією Об’єднаних сил генерал-лейтенантом Володимиром Кравченком перевірили реальний стан справ у частинах і підрозділах та їх готовність до виконання бойових завдань безпосередньо на позиціях, розташованих на передньому краї оборони.


Спілкуючись із військовослужбовцями, Хомчак відзначив високу патріотичну налаштованість воїнів і готовність до невідкладного реагування на будь-які загрози з боку противника.