На Черкащині п’ятикласник «замінував» свою школу: ідею взяв із новин

03.02.2021

У перший день лютого у Черкасах невідомий «замінував» усі школи.

 

Тож учням та вчителям довелося в терміновому порядку евакуюватися зі своїх навчальних закладів, доки там працювали слідчо-оперативні групи, вибухотехніки, пожежники, кінологи та екіпажі патрульної поліції.

 

А після такої новини 11-річний школяр iз Яснозір’я Черкаського району взяв телефон і повідомив поліцію про начебто закладену вибухівку в приміщенні школи у своєму селі.


У Яснозір’я також прибули правоохоронці, ви­бухотехніки та кінологи. У результаті огляду будівлі та прилеглої території вибухонебезпечних предметів виявлено не було, розповіли «Україні молодій» в обласному управлінні поліції.


Тим часом правоохоронцям вдалося встановити особу «мінера» — п’ятикласника. Як пояснив школяр поліції, він прочитав у соціальних мережах, що через «замінування» в місті Черкаси зупинено навчальний процес, i теж вирішив не йти до школи, тому й повідомив про вибухівка.


Під час огляду в малого хулігана вилучили його телефон, з якого надійшло повідомлення про мінування. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 — завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності Кримінального кодексу.

 

Також правоохоронці склали адміністративний протокол за ст. 184 КУпАП — невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей.


Наразі невідомо, хто «замінував» школи в Черкасах. За даним фактом також відкрито кримінальне прова­дження за тією ж статтею, що й проти малолітнього сільського «мінера».