На Черкащині агрокомпанія щодня розчищає від снігу до 50 кілометрів сільських доріг

03.02.2021
На Черкащині агрокомпанія щодня розчищає від снігу до 50 кілометрів сільських доріг

Сніг на радість, коли розчищають дороги. (Фото агропідприємства.)

На Черкащині від початку снігопадів, які вирують у краї в останні кілька днів, сільськогосподарській компанії «Агро-Рось» відчутно додалося роботи.

 

Адже тут традиційно, як це було й у минулі роки, беруть на себе прибинання місцевих доріг від снігових заметів у селах, де живуть пайовики.


«Із перших снігів ми чистимо дороги в тих селах, де працюємо, — у Буда Макіївці, Пастирському, Макіївці, Самгородку, Ташлику, Ротмістрівці, Плескачівці та на хуторі Шевченка Смілянського району», — розповідає «Україні молодій» Дмитро Золотоверхий, директор департаменту рослинництва агрокомпанії. За його словами, допомагають iз прибиранням доріг від снігу і в селах Валява, Хлистунівка та Мліїв Городищенського району.


«У нас щодня на розгортанні снігу працює шiсть одиниць техніки, ще двi одиниці задіяно на посипанні доріг. Загалом на цих роботах трудиться кожного дня 14 наших працівників», — веде далі Дмитро Вікторович.


Компанія цілодобово тримає на постійному контролі якість доріг у цих селах і робить усе задля того, аби вони постійно були проїзними. І не лише головні дороги, якими рухається техніка підприємства, а й звичайні сільські вулиці.


«За клопотанням сільських рад ми чистимо від снігу дороги у цих селах. А на їх посипання витратили вже 150 тонн гранітного відсіву та 30 тонн солі», — зазначає Дмитро Золотоверхий. Загалом щодня сільськогосподарська компанія прочищає до 50 кілометрів сільських доріг.