Ед Ширан, Стінг та Елтон Джон просять у уряду Британії «музикальний» безвіз із ЄС

22.01.2021
Ед Ширан, Стінг та Елтон Джон просять у уряду Британії «музикальний» безвіз із ЄС

Стінг.

Як завжди, мудрий нАрід будь-якої країни спочатку робить, а потім думає, а от страждають ті, хто спочатку думає, але...

 

Про негативні наслідки виходу Великої Британії з Євросоюзу просто-таки волали інтелектуали, економісти та й просто Homo sapiens — люди думаючі.

 

Сьогодні ж, після узгодження усіх тонкощів «шлюборозлучного» процесу між континентом та островом, почали вилізати, мов голки з сіна, неприємні наслідки цієї угоди.

 

Так, понад сотня британських музикантів, співаків, поп- та рок-ідолів різних поколінь заявили, що їхні гастролі по Європі сьогодні опинилися під загрозою через Brexit.

 

Серед стурбованих ситуацією, що виникла, музичних зірок — Ед Ширан, Стінг, Елтон Джон та багато-багато інших, адже, як зазначено в їхньому листі до уряду Британії, чиновники порушили свої обіцянки щодо безвізових поїздок музикантів до Євросоюзу.

 

За їхніми твердженнями, в угоді з Європою є великі пробіли, що стосуються саме вільного пересування представників музичної індустрії, і тепер для турне їм потрібно зібрати купу паперів на обладнання та дозволів на роботу в Євросоюзі, а це ще й додаткові, і чималі, витрати.


У часи коронавірусної пандемії розважальна індустрія і так опинилася на межі виживання через заборону публічних заходів (особливо це стосується молодих виконавців, які ще не накопичили «жирку» і не можуть протриматися до закінчення локдауну). Нові ж правила в’їзду до єврозони завдають нових витрат, що робить нежиттєздатними більшість турне.


Відомі музиканти у своєму листі до уряду закликають підписати взаємні угоди між Британією та Євросоюзом щодо вільного пересування артистів між країнами на час гастролей. А ви пам’ятаєте, з чого починався Євросоюз? Саме з маленьких угод. Ну що ж, їхня пісня гарна, але вже не нова...