У Черкасах поліція затримала шахраїв із Донеччини: видурювали гроші у стареньких

29.12.2020

У Черкасах правоохоронці затримали зловмисників, які діяли за схемою «Ваші родичі потрапили у біду» і видурювали у пенсіонерів чималі гроші.


Як повідомили «Україні молодій» у Черкаській обласній поліції, від жителів міста надійшли заяви про те, що вони стали жертвами шахраїв.


«Зловмисники повідомляли людям похилого віку, що нібито їхні родичі потрапили у біду, тож терміново потрібні гроші, аби залагодити проблеми. Старенькі, не вагаючись, віддавали невідомим останні збереження. Одна бабуся віддала 11 тисяч гривень та золоті прикраси — два ланцюжки й підвіски», — розповідають у поліції Черкаської області.


Під час проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особи двох фігурантів. Ними виявилися жителі Донецької області, 19 та 24 років. Їх затримали на одній із вулиць Черкас.


«Під час обшуку поліцейські вилучили більшу частину викрадених у пенсіонерів грошей, 200 євро та понад 16 тисяч гривень, а також ті самі вироби із золота», — кажуть у Черкаській обласній поліції.


Наразі встановлено, що затримані скоїли на території міста Черкаси п’ять злочинів, пов’язаних із шахрайськими діями. Останні два випадки були вчинені саме в той день, коли правопорушників затримали. У скоєному вони зізналися.


Зараз двом донеччанам оголошено про підозру за вчинення злочинів, передбачених частинами 2 та 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Їм було обрано міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового арешту.

 

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.


Наразі поліція перевіряє вказаних осіб на причетність до вчинення аналогічних злочинів. Також встановлюються й інші можливі потерпілі від дій шахраїв.