Колишній поліцейський облаштував у себе нарколабораторію: виробляли амфетамін на мільйони

23.12.2020

На Черкащині правоохоронці припинили діяльність наркоугруповання, учасники якого спеціалізувалися на виготовленні та збуті психотропних речовин на мільйони гривень.

 

Був серед них і колишній поліцейський.


Як повідомила «Україні молодій» Катерина Дрога з Черкаського обласного управління СБУ, до угруповання входило п’ятеро місцевих жителів, зокрема й колишній поліцейський.

 

Підпільну нарколабораторію з виробництва психотропів вони облаштували у помешканні експравоохоронця. Сировину для виробництва наркотиків зловмисники замовляли на спеціалізованих інтернет-ресурсах, а «товар» збували через мережу наркодилерів.


«За оперативною інформацією, щомісяця вони виготовляли понад 10 кілограмів амфетаміну на більш ніж 2,5 мільйона гривень за тіньовими розцінками. Діяло угруповання з початку 2020 року», — розповідає Катерина Дрога.


За її словами, трьох активних учасників групи правоохоронці затримали відповідно до ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України під час підготовки до продажу чергової партії наркотиків.

 

Також під час обшуків за місцями їх проживання було виявлено ще понад кілограм амфетаміну, 5 кілограмів прекурсорів, лабораторне приладдя та інші докази протиправної діяльності.


У межах кримінального прова­дження, відкритого за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.


Вирішують питання щодо повідомлення затриманим про підозри та притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників групи.


Заходи з викриття наркоділків проводили спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури.