У «перехідному» сезоні «Формули-1» дебютуватиме син Міхаеля Шумахера

18.12.2020
У «перехідному» сезоні «Формули-1» дебютуватиме син Міхаеля Шумахера

Після перемоги у «Формулі-2» Мік Шумахер підписав повноцінний контракт з командою «Ф-1» — «Хаас». (Фото з сайта f1-portal.ru.)

Минуло лише кілька днів після завершення останньої гонки «формулічного» сезону, а у «королівських» перегонах уже затвердили календар на наступний рік.


На засіданні Всесвітньої ради Міжнародної автомобільної федерації оголосили, що в 2021 році чемпіонат світу складатиметься із 23 гонок.


Переживши коронавірусне нашестя, «Формула-1» планує повернутися до традиційного календаря: розпочати сезон у Мельбурні та повернути на трибуни глядачів.


Що стосується ЧС-2020, котрий через коронавірусну пандемію тривалий час перебував під загрозою зриву, то спортивний директор «Ф-1» Росс Браун назвав нинішній сезон яскравим прикладом того, як учасники «королівських» перегонів можуть об’єднуватися в кризові часи.

 

«Зазвичай, більшу частину часу «формулічні» команди ведуть запеклу суперечку між собою, намагаючись знищити одна одну. Однак нині ми згуртувалися, як одна сім’я, щоб вирішити проблеми. Я пишаюсь тим, що вдалося зробити, хоча спочатку здавалося, що це неможливо», — зазначив Браун.


Поступово збільшуючи кількість етапів, організаційно придатних до реалізації, цьогорічний чемпіонат світу назбирав 17 Гран-прі. І нехай гонки проходили лише в Європі та Азії, в підсумку ЧС-2020 залишив по собі згадку глобального масштабу.


Перш за все йдеться про лідера «Мерседеса» Льюїса Хемілтона, котрий спочатку побив рекорд Міхаеля Шумахера за кількістю виграних Гран-прі, а згодом, достроково вигравши свій сьомий у кар’єрі титул чемпіона світу, зрівнявся з «Червоним бароном» за числом переможних сезонів.


Зрозуміло, що зупинятися на досягнутому Хемілтон та його неперевершений «Мерседес» не планують.


Хоча в умовах запровадження у «Ф-1» бюджетної «стелі» та нових технічних нормативів домінування німецької стайні над конкурентами, мабуть, уже не буде настільки тотальним.


Щоправда, Росс Браун наголошує: «Наступний сезон — перехідний. Через коронавірус ми відклали наші масштабні реформи на рік, тож нових машин побачити нам іще не вдасться. Ми обмежили бюджет у рік, коли командам не потрібно будувати нові боліди. Однак у них уже буде можливість готуватися до змін регламенту в умовах обмежених ресурсів».


«Не знаю, чи суттєво зміниться розстановка сил у пелотоні в наступному році, але точно з’являться нові гонщики. Найбільше мене радує майбутній дебют Міка Шумахера», — каже Росс Браун. Нинішній рік син Міхаеля Шумахера завершив перемогою у «Формулі-2», а вже наступний він розпочне за кермом боліда «Хаас» у «Ф-1».


Іще однією новинкою 2021 року буде наявність на посту виконавчого директора «Ф-1» Стефано Доменікалі, котрий замінив на цій посаді Чейза Кері.


«Під керівництвом Чейза — мудрого спортивного бізнесмена — ми встановили обмеження бюджету, узгодили новий регламент. А від співпраці зі Стефано я очікую привнесення у «Формулу-1» італійського шарму. В нього зовсім інший погляд на те, як усе працює, тому я з нетерпінням чекаю нашої співпрац»і, — зазначив спортивний директор «Ф-1» Росс Браун.