В окупованому Слов’яносербську виявили велику партію фальшивих рублів

16.12.2020

Минулої доби на ділянках відповідальності наших бригад зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

 

Першу вогневу провокацію було помічено в районі населеного пункту Шуми. Тут ворог двічі вів неприцільний вогонь iз ручних протитанкових гранатометів i підствольних гранатометів.


Згодом противник активізувався й поблизу Авдіївки та Пісок. Там у напрямку наших позицій окупанти здійснили по декілька пострілів зі стрілецької зброї.


Також збройні формування Російської Федерації відкрили неприцільний вогонь iз підствольного гранатомета поблизу українських позицій у передмісті Авдіївки.

 

Провокація противника не мала загрози для наших воїнів, тому вогонь у відповідь вони не відкривали. Бойових втрат i поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає.


У зведеннях штабу Операції Об’єднаних сил iдеться також про те, що в районі проведення ООС виконують завдання й інші складові сил оборони. Так, минулої доби представники Національної поліції України зі складу ОС зафіксували 68 адміністративних правопорушень.

 

Підрозділи поліції зведених загонів перевірили 4707 транспортних засобів i 4688 осiб. Було затримано чотирьох осіб, яких підозрюють у причетності до збройних формувань РФ та її найманців.


Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 126 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 63 особи. Через КПВВ «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 543 особи, на підконтрольну Україні територію прибуло 967 осіб.

 

Наразі пропуск через лінію розмежування фактично відбувається лише через два КПВВ — «Станиця Луганська» (щоденно з 8.00 до 16.00) та «Новотроїцьке» (двічі на тиждень в неділю та понеділок).


Тим часом на території тимчасово окупованого Слов’яносербська розгорівся гучний скандал — там виявили велику партію фальшивих рублів. Однiєю з основних версій появи «намальованих» тисячних купюр з однаковим номером ТС 7931778 називають причетність до виробництва підробних банкнот силових структур окупаційної влади.

 

За чутками, на території Луганського СІЗО вже близько року функціонує підпільна друкарня. Раніше був «вкид» п’ятитисячних купюр. Причому їх виловлювали на території всієї РФ — фальшивки виробництва «ЛНР» було вилучено в Ростові-на-Дону, Свердловську та Тамбові.