Уклали сяк-так: черкаських шляховиків змусили замінити новенький асфальт

16.12.2020
Уклали сяк-так: черкаських шляховиків змусили замінити новенький асфальт

В асфальт найпростіше «закатати» гроші.

У Черкасах недобросовісні дорожники замінюють асфальт по вулиці Чигиринській, який вони недавно уклали там сяк-так.

 

Як повідомили «Україні молодій» в Черкаській обласній державній адміністрації, майже 500 квадратних метрів новоукладеного асфальту замінює підрядник.

 

Оскільки покладений асфальт не відповідає технології, тож дорогу не приймають в експлуатацію.

 

Провести роботи виконавця зобов’язав департамент будівництва ОДА, який є замовником дорожнього ремонту на цьому об’єкті.


«Асфальт товщиною 6 сантиметрів дорожники поклали в дощову погоду. Тож, аби уникнути подальших проблем з експлуатацією автошляху, технагляд доручив підряднику замінити неналежним чином укладене дорожнє покриття», — розповідають у Черкаській ОДА.


І уточнюють: на Чигиринській дорожники цієї фірми також переробляли стик нового влаштованого та старого асфальтобетонного покриття, який не відповідав будівельним стандартам.

 

Загалом підрядник уклав по Чигиринській 10,3 тисячi метрів квадратних покриття. А це — 1483 тонни асфальтобетонної суміші. Коштували дорожні роботи майже 6 млн грн. Тут провели фрезерування старого дорожнього покриття, підняли зливну каналізацію, розлили емульсію та уклали асфальт.


До речі, на Черкащині деякі недобросовісні дорожники не тільки працюють «лівою ногою», вони ще й крадуть. Днями обласна прокуратура повідомила про підозру директору приватного підприємства, який вносив до актів виконаних робіт завищену вартість використаних будівельних матеріалів і механізмів, а також обсягу робіт, внаслідок чого територіальній громаді міста Черкаси завдано більше 6 млн грн збитків.


Заходи з викриття проводили обласна прокуратура та СУ ГУНП у Черкаській області спільно зі співробітниками управління стратегічних розслідувань в Черкаській області ДСР Національної поліції України.