Японці випустили суп швидкого приготування із саке

16.12.2020

Узимку, особливо коли морозяно й сиро, хочеться чогось зігрівального.

 

У Європі зазвичай це гарячий глінтвейн, на Сході — запашні чаї, а от японці вигадали, та що там — почали масовий випуск супів із вмістом... алкоголю. Це страва швидкого приготування Nihonshu no Dashiwari, яку продають у стаканчиках.

 

Рекламники, які взялися розкручувати новий на ринку товарів продукт, запевняють, що це саме те, що потрібно взимку, адже «родзинка» цієї страви — алкоголь.

 

У переліку складників продукту зазначено, що він складається з однієї третини саке (японська горілка) та двох третин дасі — традиційного японського бульйону. Оскільки саке має міцність, не вищу за 16 градусів, то й смак супу досить лагідний, у ньому є солодкі, солоні та ще й терпкі нотки, тож смак дуже незвичний.


Для європейців, які забажають скуштувати цю кулінарну новинку, слід пам’ятати, що бульйон дасі готують на основі ламінарії (морських водоростей), скумбрії та соєвого соусу. При цьому дегустатори стверджують, що рибного запаху «зігріваючий» суп не має.

 

Споживати Nihonshu no Dashiwari потрібно гарячим, а для цього його потрібно розігріти у мікрохвильовці (виробники зазначають, що навіть при високих температурах вміст алкоголю зберігається десь до 4%). Коштує новинка 198 єн, що дорівнює приблизно 53 гривням.


Нагадаємо, нещодавно японські «харчовики» запустили ще такі кулінарні новинки, як для японців, — український борщ та котлету по-київськи.