У штаті Алабама в офісі поліції новорічну ялинку прикрасили фото злочинців

08.12.2020

Департамент шерифа округу Мобіл, що в Алабамі, виклав на своїй сторінці у «Фейсбуці» фотографію новорічного деревця в офісі, прикрашеного... портретами злочинців, яких місцева поліція спіймала і затримала в році, що минає.

 

І тут почалося: місцеві правозахисники обурилися таким вчинком, назвавши його принизливим (для злочинців? Тоді ж як щодо їхніх жертв?).

 

Президент місцевої Національної асоціації сприяння розвитку кольорових людей Бернард Сімелтон назвав таку поведінку місцевої поліції огидною (чи не тому, що більшість злочинів вчинили саме «кольорові»?).

 

Пояснення і виправдовування поліцейських, ніби вони хотіли цією ялинкою показати, що очистили вулиці міста від покидьків, які заважали містянам нормально й спокійно жити, не заспокоїли ситуацію, а навпаки — підлили оливи у вогонь.

 

Фото на сторінці у «ФБ» зібрало понад 7 тисяч відгуків (серед яких, між іншим, і багато позитивних), після чого допис прибрали.


До хору засудження поліцейських доєднався й Американський союз громадянських свобод штату Алабама, а його директор Джатан Босбі повідомив, що більшість затриманих мають проблеми з психічним здоров’ям, а також залежність від наркотиків і потребують лікування і більшої уваги з боку суспільства до них.


Невідомо, чи подібні заяви громадськості мотивуватимуть правоохоронців краще виконувати свої обов’язки, проте речниця управління шерифа Лорі Майлз уже заявила, що їм надходять погрози.