Переграти чемпіона: «Мотор» покращив свої шанси на вихід до «плей-оф» Ліги чемпіонів

08.12.2020
Переграти чемпіона: «Мотор» покращив свої шанси на вихід до «плей-оф» Ліги чемпіонів

У Запоріжжі «Мотор» удруге переграв словенського чемпіона. (Фото з сайта handball.motorsich.com.)

На старті групового раунду оновленої Ліги чемпіонів, де віднедавна змагаються лише 16 найкращих клубів Старого світу, могло здатися, що запорізький «Мотор» очікує доля «хлопчиків для биття». Три стартові поразки «мотористів» поспіль виглядали не надто оптимістично. Утім після серії болісних невдач колектив литовського наставника Гінтараса Савукінаса знайшов сили для чудесного переродження.


Перегравши на власному майданчику в матчі дев’ятого туру словенський «Цельє», український чемпіон відсвяткував уже третю перемогу в останніх трьох матчах.


Відзначимо, що ця переможна серія підопічних Савукінаса розпочалася саме з успішного виїзду до Словенії. У рідних стінах «Мотор» знову взяв гору над словенським чемпіоном — 31:29.

 

«Дякую гравцям, які впевнено почувалися на ігровому майданчику, виконували мої установки, й усі разом ми прийшли до позитивного результату», — зазначив Савукінас.


Підсумковий результат аж ніяк не свідчить про легку перемогу господарів. На перерву команди пішли за мінімальної переваги запорізького клубу. В одному з часових проміжків гостям зі Словенії навіть удалося зрівняти рахунок.


«Для нас це була дуже важлива перемога. Ми добре зробили свою роботу. І ось із таким бойовим настроєм поїдемо на наступний матч — до Франції. Хлопці продемонстрували велику самовіддачу. Усі старалися, і результат не змусив себе довго чекати», — сказав один із лідерів «мотористів», білорус Борис Пуховський, який відзначився чотирма влучними кидками у матчі.


При цьому його співвітчизник — новачок «Мотора» В’ячеслав Бохан — із шістьма голами став найрезультативнішим гравцем усього матчу.


Традиційно високу точність у складі запорізького клубу продемонстрував і литовець Айденас Малашинскас. Один із п’яти закинутих ним м’ячів у ворота «Цельє» потрапив у п’ятірку кращих голів дев’ятого туру Ліги чемпіонів.


Удалий результат у грі зі словенським чемпіоном суттєво підвищив шанси «Мотора» на вихід із групи. Так, за втраченими очками команда Савукінаса посідає серед октету учасників третє місце. Загалом, через коронавірус незіграними у «Мотора» залишаються три матчі. Однак зрозуміло, що віртуальні очки потрібно буде матеріалізувати.


Власне, у запорізькому колективі неабияк засмутилися, що через спалах коронавірусної інфекції у таборі суперника не вдалося за розкладом зіграти матч восьмого туру проти «Загреба». Тож усю силу, мотивацію та енергію запорізькі гандболісти виплеснули на майданчик у протистоянні з «Цельє».


«Ми дуже раді, що перемогли. Через пандемію команда не зіграла минулий матч, і це трохи позначилося на настрої хлопців. Але сьогодні усі прекрасно розуміли, що нас чекає велика і важка робота. А вдалий результат дозволяє нам говорити про хороші шанси на вихід з групи. Ми всі цього прагнемо», — зауважив Борис Пуховський.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Група В. «Мотор» (Україна) — «Цельє» (Словенія) — 31:29 (14:13).
Турнірне становище: «Барселона» — 16 (8 матчів), «Веспрем» — 13 (8), «Ольборг» — 10 (9), «Кель» — 7 (8), «Мотор» — 6 (8), «Нант» — 4 (5), «Цельє» — 2 (8), «Загреб» — 0 (6).