В Індонезії на будинок трунаря впав метеорит: він продав його за 1,8 млн доларів

24.11.2020

 Не було б щастя, так нещастя допомогло, говорить народна мудрість. І, як виявилося, цей постулат справджується не лише у нас, а й у далекій Індонезії.

 

Так, звичайний собі сільський тесля, який виготовляв труни, в один момент став мільйонером, хоча все могло закінчитися трагедією.

 

Як зазвичай, Джошуа Хутагалунг працював у себе на подвір’ї, стругаючи дошки на черговий ритуальний виріб, і раптом почув сильний звук, ніби дерево впало на його дім, і відчув, як задрижали стіни його будинку.

 

На щастя, це було не так, дім уцілів і ніхто з його близьких не постраждав, але покрівля будинку була пошкоджена. Виявилося, що якийсь великий камінь пробив його дах, крім того, він був настільки розпечений, що ні сам господар, ні його дружина не могли навіть торкнутися його руками. Довелося сапкою викопувати прибульця з космосу, як згодом виявилося, адже це був справжнісінький метеорит.
    

Хутагалунг не розгубився, а надіслав свою знахідку на експертизу спеціалістам, які й виявили, що камінь вагою 2,2 кг є не що інше, як метеорит, якому щонайменше 4,5 млрд років (!) і він може містити невідомі людству елементи та ще бозна-скільки таємниць.

 

Цією знахідкою тут-таки зацікавився експерт із метеоритів Джаред Коллінз, який за­пропонував Джошуа 1,8 мільйона за «камінчик». Звісно ж, той погодився, адже коли ще випаде нагода раптово стати мільйонером?

 

Після отримання такої «космічної» як для простого індонезійця суми 33-річний трунар не збирається покидати свою роботу, адже в його поселенні більше немає подібних йому спеціалістів, а от у майбутньому Джошуа збирається відпочивати і більше часу приділяти дітям, яких у нього наразі троє, а частину коштів передасть на побудову храму.
    

Камінь тим часом Коллінз перепродав американському колекціонеру метеоритів Джею Піатеку, який, у свою чергу, передасть його для вивчення Університету штату Арізона.