Топмодель 90-00-х Летиція Каста знову повернулась у модельний бізнес

18.11.2020
Топмодель 90-00-х Летиція Каста знову повернулась у модельний бізнес

Летиція Каста

Дехто встиг уже й забути ду­же по­пулярну топмодель дев’я­ностих-нульових Летицію Касту, яка бу­ла свого часу одним із ангелів «Вікторіяс сікрет», а збори мерів міст Франції у 2000 році навіть обрали її прототипом національ­ного символу Франції — Маріанни. По­кинувши кар’єру моделі, Летиція не без успіху зайнялася акторською, про що свідчить її чималенький, як за два десятиліття, доробок у кінематографі — майже три десятки стрічок. Вона навіть була номінована на найвищу акторську премію Франції — «Сезар», а також отримала приз Кінофестивалю в Кабурі (Нормандія, Франція) як найкраща акторка за роль у фільмі «Народжені в 68-му». Каста — кавалер Ордена мистецтв та літератури.
Та, мабуть, звички даються взнаки, тож Летиція «взялася за старе»: тепер вона — обличчя рекламної кампанії Jacquemus осінь-зима 2020/2021, яка вся оповита настроями 90-х. Так, модель позує перед об’єктивами камер із рожевими накладними нігтями, тримаючи в руках такі раритети, як портативний програвач компактдисків (про які нинішня молодь навіть і не здогадується) та класичний мобільний телефон Nokia. Та найцікавішим об’єктом зйомок став торговий автомат, який замість шоколадок чи коли «продає» сумочки Jacquemus — від мініатюрних Chiquito до нової моделі Bambino. На поличках автомата замість снеків розставлені крихітні різнокольорові сумочки. Усілякі придумки та ґаджети використав для зйомок фотограф кампанії Валентин Херфрей, який працював над кампаніями Balmain, Valentino.
Слід зауважити, що 42-річна модель тепер не з’являється на подіумі, проте активно просуває свою акторську кар’єру. Так, серед останніх її проєктів — мінісеріал «Жінка з моря» та фільм відомого французького актора та режисера Гійома Кане «Луї».