Конструктивні напрацювання: під час «карантину вихідного дня» футбол не ставитимуть на паузу

13.11.2020
Конструктивні напрацювання: під час «карантину вихідного дня» футбол не ставитимуть на паузу

Як і раніше, без глядачів, але матчі чемпіонату України триватимуть і надалі, попри запровадження «карантину вихідного дня». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Ідея українського уряду запровадити до кінця листопада «карантин вихідного дня» не знайшла одноголосної підтримки в українському суспільстві.

Під питанням опинилася життєдіяльність цілої низки індустрій, для котрих притаманна саме активність вихідного дня.

Спортивне господарство також належить до галузей з культурно-масовою активністю, а з огляду на постанову Кабінету Міністрів, котра в наступні три «уїк-енди» забороняє проведення масових заходів за участі більше 20 осіб, на паузі ризикують опинитися практично всі види спорту.

На думку президента федерації баскетболу України Михайла Бродського, запровадження «карантину вихідного дня» — це популістичне і непрофесійне рішення.

Титулований вітчизняний борець греко-римського стилю Жан Беленюк, котрий водночас є й народним депутатом України від партії «Слуга народу», зауважує, що тимчасова заборона діяльності закладів спорту стане серйозним викликом для збереження робочих місць та відповідної спортивної інфраструктури в нашій країні.

Тож разом зі своїми колегами він надіслав до прем’єр-міністра України звернення про недоцільність запровадження додаткових обмежувальних заходів для закладів сфери спорту.

Загалом, нова коронавірусна ініціатива уряду додала чимало головного болю організаторам спортивних заходів в Україні.

Приміром, одразу після засідання Кабінету Міністрів, де була підтримана ініціатива «карантину вихідного дня», з’явилася інформація про те, що в найближчі три «уїк-енди» не відбудуться календарні матчі у першій та другій футбольних лігах нашої країни.

Тоді ж, думається, відчутно прискорилося серцебиття й у керівників вітчизняної художньої гімнастики, котрі в останні місяці активно готувалися до проведення в Києві 26-29 листопада чемпіонату Європи.

Утім, схоже, високі покровителі спорту високих досягнень зупинитися йому не дадуть. Так, президент Української федерації футболу Андрій Павелко вже заявив, що матчі української прем’єр-ліги та професіональної футбольної ліги зупинятися не будуть.

«Спільно і завдяки плідній співпраці з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим нам вдалося відстояти можливість продовження поєдинків УПЛ, Першої і Другої ліг, які призначені на вихідні дні. Минулого тижня УАФ, УПЛ та ПФЛ провели нараду, на якій розробили пропозиції для МОЗ щодо продовження футбольних змагань до кінця року.Тож «карантин вихідного дня», який починає діяти з 14 листопада, не завадить проведенню матчів чемпіонату України», — заявив Андрій Павелко.