У Японії в ресторані біля військово-морської бази США ключили до меню «Байден-бургер»

11.11.2020

Чергові президентські вибори у США збурили не лише найвіддаленіші куточки й закуточки нашої планети, різні верстви населення, різноманітні спільноти, а й навіть заклади харчування.

Так, ресторан, розташований неподалік військово-морської бази США в японській префектурі Канагава, урізноманітнив своє меню стравою під актуальною назвою «Байден-бургер». Така улюблена не лише американцями, а й іншими народами страва також не залишилася поза увагою в часи політичних буревіїв. Вирізняє бургер серед його «сородичів» те, що в його склад входять картопляні чипси з Пенсильванії (як натяк на те, що перемога демократів саме в цьому американському штаті принесла кандидату в президенти необхідні 270 голосів виборників).

Також у бургері є сир «Філадельфія», яйце (цей продукт дуже любить Байден), звісно ж, бекон, а також перець халапеньйо, як натяк на гострі нападки Трампа на свого опонента під час передвиборчих дебатів.

Згаданий ресторан називається «Цунамі», і він здавна славиться своїми оригінальними стравами як за назвами — «Обама бургер» з 2009-го, «Трамп бургер» з 2016-го, так і інгредієнтами. Новинка в меню буде коштувати 19 доларів, незважаючи виграє Байден (тоді ще невідоме було ім’я переможця перегонів) чи ні.

Ще до офіційного оголошення переможця президентської гонки прем’єр-міністр Японії Йосіхіде Суга вже привітав Джо Байдена і кандидата на посаду віце-президента від демократів Камалу Харріс із перемогою. Мабуть, Трамп допік не лише своїм співгромадянам…