Відійшов у вічність найкращий Джеймс Бонд Шон Коннері

03.11.2020
Відійшов у вічність найкращий Джеймс Бонд Шон Коннері

Шон Коннері.

Звістка про смерть 90-річного «агента 007» стала шоком для багатьох. Здавалося, цей брутальний, з іронічною посмішкою джентльмен, як міцний горішок, буде з нами завжди, адже його екранний герой міг здолати будь-які перепони на шляху до мети.
 
На жаль, вік і важка хвороба стали нездоланною перешкодою навіть для супермена Шона Коннері. За словами сина, він відійшов тихо, уві сні. 
 
Останні роки найкращий з усіх «версій» «Джеймс Бонд» жив на Багамських островах, грав у гольф і насолоджувався забезпеченою і спокійною старістю. Проте світанок життя оскароносного актора не був таким світлим і безхмарним.
 
Народився Шон в Единбурзі — столиці Шотландії, яку він любив усе своє життя і був відданий її інтересам, — у бідній сім’ї робітника і прибиральниці, тож змалку знав злидні й нестачу найнеобхіднішого. У 13 років довелося кинути навчання у школі й піти працювати, щоб хоч якось допомагати сім’ї. Згодом пішов служити на флот, але через проблеми зі шлунком довелося покинути службу, на згадку про яку в нього залишилося два татуювання — «Шотландія назавжди» і «Мама і тато».
 
По поверненні додому довелося відстоювати не лише своє майно, а й честь — місцеві бандюки хотіли зірвати з хлопця пальто, на що той дав достойну відсіч, що згодом не раз демонстрував в образі свого головного кінематографічного героя.
 
Шону Коннері пророкували велике майбутнє у футболі, де він навіть грав за «Манчестер юнайтед», та найбільшою любов’ю його життя стало кіно. Талант і відданість справі зірки були відзначені не лише кінематографічними нагородами — у 2000 році королева Англії Єлизавета ІІ посвятила його в лицарі. Для нас же, глядачів, Шон Коннері назавжди залишиться еталоном мужності, честі й гідності.