«Мотор» здобув свою першу перемогу в розіграші чоловічої Ліги чемпіонів

30.10.2020
«Мотор» здобув свою першу перемогу в розіграші чоловічої Ліги чемпіонів

Запорізький «Мотор» уперше в своїй історії в гостях переграв словенський «Цельє». (Фото з сайта ehfcl.eurohandball.com.)

Через масовий характер позитивних коронавірусних тестів у гравців клубу запорізький «Мотор» був змушений пропустити два тури групового етапу гандбольної Ліги чемпіонів і майже два тижні провести на карантині без ігрової практики.
 
Коли ж прийшов час повертатися у велику гру, напередодні виїзного протистояння зі словенським «Цельє» литовський наставник «мотористів» Гінтарас Савукінас заявив: «Ми перебуваємо в нерівних умовах. Наш суперник — у хорошому ігровому тонусі, а у нас після карантину було лише кілька тренувань. Утім ми їдемо по перемогу: будемо стояти до кінця».
 
Свої виступи в нинішній Лізі чемпіонів запорізький колектив розпочав з трьох поразок поспіль. Проте на гру проти «Цельє» український чемпіон виходив з переконливим бажанням досягти переможного результату. У день матчу свій день наро­дження святкував головний натхненник запорізького клубу, президент «Мотор Січі» В’ячеслав Богуслаєв, тож для підопічних Савукінаса позитивний результат у грі з чемпіоном Словенії мав принципове значення.
 
За кілька днів до виїзду в Цельє «Мотор» провів перший за майже два тижні офіційний поєдинок. Перемога в національному чемпіонаті над «Донбасом» дозволила лідеру українського гандболу не тільки відновити призабуті ігрові схеми та зв’язки, а й піднятися на чільну позицію в турнірній таблиці.
 
Тим же складом вийшли «мотористи» й на гру проти «Цельє». Щоправда, діяли підопічні Савукінаса за трохи іншим тактичним малюнком. Якщо у грі проти «Донбасу» свою атакувальну гру «мотористи» будували через одного лише Захара Денисова, котрий у тому матчі закинув дев’ять м’ячів, то зі словенським чемпіоном запорізькі гандболісти задіяли все своє атакувальне різноманіття.
 
Можна сказати, що загроза воротам «Цельє» йшла з усіх напрямів — забивали у ворота суперників «мотористи» й з країв і з центру. Шість разів у матчі відзначився білоруський лівий напівсередній «Мотора» Борис Пуховський, чотири м’ячі у ворота словенської команди з позиції правого напівсереднього закинув серб Мілош Орбович. На рахунку литовського розігруючого Айденаса Малашинскаса та правого крайнього Артема Козакевича по три м’ячі. Іще сім голів «мотористам» принесли вдалі дії їхніх лінійних — вихованця запорізької гандбольної школи Павла Гурковського та білоруського легіонера В’ячеслава Бохана.
 
«Це була дуже напружена гра. Ми старалися весь час бігти вперед і забивати. Приємно, що кінцівка гри залишилася за нашою командою», — сказав після гри литовський легіонер «Мотора» Малашинскас.
 
Заробивши до перерви невеличку перевагу в три м’ячі, надалі український чемпіон уміло тримав суперника на необхідній дистанції, хоча, в підсумку, долю матчу вирішив один єдиний м’яч. «Я задоволений характером і настроєм своїх гравців. Вони достойно провели всі шістдесят хвилин ігрового часу. Приємно, що саме нам у кінцівці посміхнулася удача», — резюмував наставник «мотористів» Савукінас.