Усі Полюховичі: на Рівненщині за депутатство у сільраді боролися 16 однофамільців

28.10.2020
Політика — справа серйозна, думає більшість народонаселення. Але, як показує життя, там стільки всього комічного, сатиричного, особливо коли в очільники країни чи ОТГ йдуть блазні, а їх серед кандидатів завжди вистачає.
 
Та бувають і просто курйозні випадки, коли, скажімо, серед усіх 16 кандидатів — усі однофамільці. Так, так, і таке трапляється, як ось у селі Серники Зарічненського району, що на Рівненщині, де кандидували в депутати Зарічненської селищної ради аж 16 Полюховичів!
 
І як тут розібратися, за кого віддати свій голос? Селянам доводилося уважно вивчати список майбутніх обранців, аби вибрати саме того, який, на їхню думку, того вартий: звіряти ім’я, по батькові, адресу і навіть дату народження, щоб не помилитися. Хтось спитає: це що, такі політтехнології — 15 спойлерів проти одного справжнього Полюховича?
 
Та ні, просто в цьому поліському селі майже все населення (приблизно 80-90% із 1366 мешканців) носить це прізвище. Ще важче буде членам виборчої комісії розкласти по 16 різних купках бюлетені за тих Полюховичів.
 
Членкиня дільничної виборчої комісії Віра... Полюхович розповіла представникам ЗМІ, що виборцям і так було важко цього року розібратися в нових бюлетенях — куди поставити «пташку», а куди цифру, а тут ще й таке випробування з місцевим колоритом.
 
До того ж людям видавали на руки аж чотири бюлетені, адже обирати довелося голову ОТГ, депутатів Зарічненської селищної ради, Вараської районної та обласної рад.