Росіяни почали брати у свої підрозділи в ОРДЛО безробітних

23.10.2020
Росіяни почали брати у свої підрозділи в ОРДЛО безробітних

Українським вiйськовим дозволили стрiляти у вiдповiдь на ворожi провокацiї, бо в цей час на фронт приїхали «слуги».

На фронті зросла інтенсивність вогню.
 
Минулої доби вперше за історію оголошеного з 27 липня 2020 року режиму тиші українська сторона двічі офіційно відкривала вогонь у відповідь.
 
Інцидент стався в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ».
 
Противник зі стрілецької зброї вів обстріл позиції Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Артема.
 
Наші воїни відкрили вогонь у відповідь, що змусило російсько-сепаратистські угруповання припинити обстріл.
 
І нiкого не здивувало, що вiдповiдь якраз дивним чином збiглася в часi з присутнiстю в зонi ООС представникiв фракцiї «Слуга народу».
 
У районі, де за ситуацію несе відповідальність оперативно-тактичне угруповання «Схід», ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї неподалік населеного пункту Лебединське.
 
Ще два факти порушення режиму припинення вогню зафіксовано в передмісті Авдіївки, де росіяни застосували гранатомети різних систем. Окрім того, поряд із населеними пунктами Мар’їнка, Павлопіль та Авдіївка задокументовано проліт ворожих БПЛА типу «Орлан-10» i «Квадрокоптер».
 
Засоби радіоелектронної боротьби Об’єднаних сил придушили безпілотник противника, що унеможливило його подальше використання. На околицях Новолуганського ворог застосував автоматичний станковий гранатомет, а поблизу Артема — стрілецьку зброю.
 
На цю вогневу провокацію противника підрозділи Об’єднаних сил відкрили вогонь у відповідь — неподалік Світлодарська та Майорська, де провокували наших захисників зі стрілецької зброї, та тричі поблизу населеного пункту Авдіївка.
 
На цій ділянці зафіксовано застосування агресором гранатометів різних систем та стрілецької зброї. На жаль, унаслідок ворожого пострілу один український захисник зазнав акубаротравми (пошкодження внутрішнього вуха, що спричиняє порушення слуху. — Авт.). Військовослужбовця доправили до госпіталя. 
 
Тим часом, за даними української розвідки, російські окупаційні війська комплектують свої підрозділи в ОРДЛО особами, які не мають постійного місця працевлаштування, та колишніми «військовими», яких або звільнили за неналежну поведінку, або у них нібито завершився «контракт».
 
За даними Головного управління розвідки Міноборони, російські окупаційні адміністрації активізували пропагандистську роботу серед населення щодо проходження військової служби.
 
Але бажаючих підписуватися на таку авантюру дуже мало. Потреби противника у комплектуванні підрозділів не задовольняються.
 
«Окупанти змушені здійснювати набір серед осіб, які не мають постійного місця працевлаштування, та колишніх «військових», які були звільнені за порушення умов контрактів або по закінченнi їхнiх термінів», — розповіли розвідники.