Мобільна освіта: Черкащина одержала 10 нових шкільних автобусів

21.10.2020
Мобільна освіта: Черкащина одержала 10 нових шкільних автобусів

Нові шкільні автобуси біля Черкаської ОДА чекають на юних пасажирів. (Фото надане пресслужбою Черкаської облдержадміністрації.)

У Черкасах біля стін обласної державної адміністрації урочисто передали деся­тьом загальноосвітнім навчальним закладам області 10 нових шкільних автобусів.
 
Як повідомили «УМ» у Черкаській ОДА, ще чотири автобуси прибудуть у школи регіону до кінця жовтня. Це стало можливим завдяки підтримці уряду та співфінансуванню з бюджетів громад Черкащини.
 
Вартість одного автобуса сягає 1 млн 840 тис. гривень. 70% від його ціни профінансовано з держбюджету, а 30% — зі скарбниці громад.
 
«Школи Черкащини — з автомобільним поповненням, — відзначає голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук. — В умовах децентралізації, в ході освітньої реформи та запровадження Нової української школи питання транспортування — один і важливих аспектів. Тож продовжуємо реалізовувати обласну програму «Шкільний автобус». У вересні спрямували субвенцію з обласного бюджету семи місцевим на придбання ще 8 таких автобусів». 
 
У Черкаській ОДА кажуть, що наразі у сільській місцевості Шевченкового краю до місця навчання і додому підвозять 11,3 тис. учнів та 1,8 тис. педагогічних працівників.
 
Забезпечення шкіл новими автобусами дасть можливість розвантажити маршрути, відмовитися від орендованих транспортних засобів та оновити існуючий автопарк.
 
На сьогодні учнів та вчителів довозять до 182 шкіл Черкащини. На маршрутах — 220 автобусів та 51 орендований транспортний засіб. 
 
Новенькі автобуси вже поїхали у Цибулівську опорну школу, в Моринський, Христинівський та Балаклеївський ліцеї, Чижівську, Вергунівську, Боровицьку, Чорнобаївську школи, у Драбівський навчально-виховний комплекс i Степанецький ліцей-опорний заклад загальної середньої освіти.