У Черкасах юні конструктори показали ракети власного виробництва

07.10.2020
У Черкасах юні конструктори показали ракети власного виробництва

Змагання спортсменів-ракетомоделістів: у височінь і у майбутнє. (Фото надане пресслужбою Черкаської ОДА.)

Днями на базі комунального підприємства «Аеропорт Черкаси» відбувся обласний етап Всеукраїнських відкритих змагань учнівської молоді з ракетомодельного спорту.
 
Організували змагання фахівці обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.
 
Як повідомили «УМ» в управлінні освіти і науки Черкаської ОДА, свої вміння конструювати та запускати в небесну далечінь ракети продемонстрували вихованці кількох ракетомодельних гуртків Шевченкового краю.
 
У змаганнях узяли участь 5 команд: Ватутінська станція юних техніків, Черкаська та Уманська міські станції юних техніків, Христинівська районна станція юних техніків, а також тамтешній міський Центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».
 
Боролися спортсмени-ракетомоделісти за командну першість у 4 класах моделей та за особисту першість у класі моделей «Напівкопія».
 
За результатами змагань лідером стала команда Христинівської районної станції юних техніків (керівник Юрій Суворов), ІІ місце виборола команда Христинівського міського Центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (керівник Євген Святелик), ІІІ місце посіла станція юних техніків міста Умані (керівник Михайло Килимник), повідомили у Черкаській облдержадміністрації.