Коронавірус забрав життя легендарного кутюр’є Кензо Такаду

07.10.2020
Коронавірус забрав життя легендарного кутюр’є Кензо Такаду

Пандемія завдала підступного удару, забравши в інші світи одного з легендарних кутюр’є, Художника з великої букви Кензо Такаду.
 
Йому був 81 рік, проте митець продовжував творити й дивувати своїми незвичними, як для європейців, але дивовижними витворами, чи це були парфуми, що стали культовими, чи одяг, який вирізнявся простими, проте елегантними лініями, а чи дизайнерські предмети побуту — в усіх цих царинах мистецтва Кензо був неперевершеним творцем.
 
Його кар’єра модельєра стартувала 50 років тому на Паризькому тижні моди, і дуже символічно, що завершилася вона згасанням його життя також під час цьогорічного тижня високої моди. Через пандемію демонстрація показів колекцій проходила дистанційно в онлайн-режимі, цього разу одяг бренду KENZO був представлений не маестро, а Філіпе Олівейра Баптіста, адже Кензо Такаду відійшов від модельного бізнесу ще 30 років тому.
 
Продавши свій бренд модному конгломерату після визначних успіхів у створенні дизайнерського одягу не лише «от кутюр», а й прет-а-порте, також дитячої лінійки, кутюр’є не полишив творити — продовжував малювати, захопився створенням предметів ужиткового мистецтва.
 
Кензо Такада був першим представником Країни Східного Сонця, який підкорив не лише столицю світової моди, а й увесь світ своїм незвичним, дивакуватим, навіть ексцентричним як для європейців, проте дивовижним баченням моди.
 
Сьогодні бренд KENZO — це не лише знак якості, а й вишуканості, досконалості та відмінного смаку. Залишається лише сподіватися, що послідовники стилю великого маестро достойно продовжать його справу у світі високої моди.