Страйк-привіт Зеленському: 22 працівники шахти «Жовтнева» у Кривому Розі продовжують підземний протест

06.10.2020
Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець повідомив, що терміново виїхав до Кривого Рогу, оскільки 22 працівники шахти «Жовтнева» продовжують підземний протест.
 
Нагадаємо, частина працівників ПАТ «Кривбасзалізрудком» уже тривалий час залишається під землею, оскільки спроби досягти компромісу шляхом переговорів місцева влада відкинула.
 
Підприємство почало підготовку до тривалого простою, а його адміністрація заявила, що готова продовжити переговори з протестувальниками винятково тоді, коли всі вони піднімуться на поверхню.
 
Публічне акціонерне товариство «Криворізький залізорудний комбінат» — найбільше приватне підприємство України з видобутку залізної руди підземним способом.
 
Шахти «Батьківщина», «Октябрська», «Гвардійська», «Тернівська» — основні структурні підрозділи, що входять до складу комбінату. Комбінат перебуває у спільному управлінні групи «Приват» Ігоря Коломойського та компанії «Метінвест» Ріната Ахметова.
 
Ще 8 вересня 393 гірники шахт «Батьківщина», «Гвардійська», «Тернівська» та «Жовтнева» залишись під землею і висунули вимогу — збільшення зарплат та покращення умов праці.