Коронавірусні корективи: вперше за 40-річну історію «Оскари» вручатимуть не 28 лютого

02.10.2020
Коронавірусні корективи: вперше за 40-річну історію «Оскари» вручатимуть не 28 лютого

Цьогоріч коронавірус вніс корективи не лише в життя пересічних обивателів, а й зірок усіх масштабів.
 
Оскільки через карантин кінопроцес довелося призупинити на якийсь час і, відповідно, багато стрічок залишилися незавершеними і до часу визначення переможців на премію «Оскар» навряд чи їхні творці встигнуть їх закінчити, було вирішено, що церемонію вручення нагород доведеться змістити: вперше за 40-річну історію «Оскара» торжество відбудеться не 28 лютого, як завжди, а 25 квітня. 
 
Наразі ж можна пригадати легенд Голлівуду, які ставали багаторазовими призерками у царині кінематографа.
 
Першою у цьому списку заслужено йде красуня і надзвичайно талановита актриса Кетрін Хепберн (свого часу в неї був закоханий дивакуватий мізантроп і меценат, авантюрист на кшталт Ілона Маска Говард Хьюз), на рахунку якої 12 номінацій на цю премію і 4 «Оскари».
 
Знімаючись у чорно-білому кіно в далекі 40-ві та 50-ті роки, вона досі залишилася неперевершеною у своїй майстерності, адже побити її рекорд не вдалося ще нікому.
 
Другою на п’єдесталі пошани стоїть шведсько-американська актриса Інгрід Бергман із сімома номінаціями та трьома «Оскарами». І хоча третя премія — за кращу роль другого плану, та це все одно «Оскар», що не кажіть. 
 
Якщо попередніх актрис молоде покоління вже й не знає, адже вони були зірками ще в тому столітті, то Меріл Стріп знають усі любителі кіно, хоча її зірка і засяяла ще в 80-х минулого століття. Вона займає третю сходинку п’єдесталу з трьома преміями і 21(!) номінацією на неї.
 
Актриса плідно й успішно знімається в кіно, незважаючи на вік, хоча відомо, що роки не додають жінкам ролей, але Меріл Стріп заперечує усі догми. Недарма ж крайнього «Оскара» вона отримала за фільм «Залізна леді».