З інклюзивно-спортивною частиною: на Черкащині відкрили туристичний маршрут «Дорога на Пруси»

22.09.2020
На Черкащині, у Сунківському лісництві, відкрили унікальний туристичний краєзнавчий маршрут «Дорога на Пруси».
 
Про це «Україні молодій» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
 
За словами головного лісівника Черкащини Олександра Дзюбенка, у Шевченковому краю продовжують активно розвивати лісовий туризм. І новий туристичний маршрут у Сунківському лісництві — це вже 11-та екопросвітницька стежка у лісах області. 
 
«Головна мета таких маршрутів— це виховання грамотної поведінки людини в лісі та забезпечення усім бажаючим можливості спостерігати природні об’єкти і явища, вивчати тваринний та рослинний світ, ознайомлюватися з особливостями довкілля рідного краю, роботою лісівників, технологіями вирощування лісових насаджень», — наголошує Олександр Дзюбенко.
 
Як зазначає директор Смілянського лісгоспу Юрій Сегеда, туристичний маршрут у Сунківському лісництві є унікальним, бо ним можуть скористатися люди з особливими потребами.
 
«Загальна протяжність маршруту становить 15 кілометрів, з них 2,5 — це інклюзивно-спортивна частина, облаштована стоянками, під’їздами. Уздовж самої дороги розмістили інформаційні стенди про життя лісу та його мешканців. Пройтися екопроствітницькою стежкою можуть усі бажаючі. Передбачаємо, що маршрут зацікавить школярів, адже тут можна проводити спортивні змагання», — пояснює Юрій Сегеда.
 
Маршрут промаркували згідно з туристичними вимогами. А розташування його обрали невипадково, каже втілювач та розробник проєкту, працівник Смілянського лісгоспу Сергій Тимофієв.
 
Цією дорогою користувалися здавна, адже поряд з нею розміщувалося багато стародавніх поселень. Приміром, уздовж маршруту нарахували 423 кургани. Низовий шлях пролягає від села Велика Яблунівка до хутора Реп’яшино, берегом річки Тенетинка.
 
Тож туристичний маршрут, окрім чудових краєвидів, пронизаний давньою історією, місцями сили, цікавими фактами, переказами та потужною енергетикою.