В УПЛ залишилася лише одна команда без очкових втрат

22.09.2020
В УПЛ залишилася лише одна команда без очкових втрат

У матчі проти «Шахтаря» луганська «Зоря» здобула своє перше залікове очко в новому чемпіонаті. (Фото з сайта upl.ua.)

Дивлячись на турнірну таблицю УПЛ після трьох зіграних турів, перше, що помiчаєш, — це відсутність у її верхній частині цілої низки команд, котрі в минулому сезоні вели боротьбу за призові місця.
 
 
Четвірка учасників медального секстету попереднього ЧУ — «Шахтар», «Зоря», «Десна», «Олександрія» — посідає наразі трохи незвичні для себе позиції.
 
 
Водночас у «гірників» зовсім скоро буде можливість підтягнутися до групи лідерів — у середу на них чекає перенесений матч другого туру проти «Руху».
 
 
Щоправда, піднятися на чільну позицію у разі перемоги над львівським колективом підопiчні Луїша Каштру не зможуть.
 
Після втрати очок у матчі з «Зорею» «помаранчево-чорні» вже не мають  статусу прихованого лідера.
 
Вийшло так, що в поєдинку проти «гірників» луганський клуб здобув своє перше очко в нинішньому чемпіонаті.
 
Підопічні Віктора Скрипника відверто невдало розпочали новий сезон: думається, не найкращим чином на команду вплинула невизначеність щодо майбутнього місця роботи її наставника, яка виникла під час короткого міжсезоння.
 
Утім Скрипник, якого сватали у «Дніпро-1», залишився у «Зорі» й, схоже, потроху повертає свій колектив до попереднього ігрового стану.
 
«У трьох останніх поєдинках проти «Шахтаря» ми не програємо», — сказав після недільної нічиєї (2:2) з чемпіонами Скрипник.
 
Якщо так, то можна припустити, що під час літньої турбулентності занадто серйозних руйнацій у командній грі «Зорі» не відбулося. Як видно, за необхідності підопічним Скрипника не складно згадати всі найкращі напрацювання.
 
За словами експертів, у матчах проти «Шахтаря» луганський клуб дуже вміло використовує високий пресинг, проти якого «гірникам» грати неймовірно складно.
 
«Усі знають наш стан, у нас був поганий відрізок. Маю велику надію, що ця гра надасть нам сигнал, що все нормально в колективі, що можемо грати проти будь-якого суперника», — так відреагував на перший позитивний результат своєї команди в новому чемпіонаті воротар «Зорі» Микита Шевченко.
 
Вирішувати глибинні проблеми на старті сезону змушений і наставник «Олександрії» Володимир Шаран. «Другий матч поспіль ми завершуємо без забитих голів», — після домашньої поразки «Ворсклі» очільник олександрійців бідкався на голеву «посуху».
 
Натомість головний тренер полтавчан Юрій Максимов продовжує насолоджуватися місцем своєї команди в турнірній таблиці.
 
«Після двох турів ми були лідерами. І отримували кайф від цього. Матч з «Олександрією», фізично сильною командою, став для нас іще одним тестом. Хлопці достойно себе проявили й здобули заслужену перемогу», — зазначив наставник «ворсклян».
 
Загалом, iз приходом Максимова на тренерський місток полтавського клубу «Ворскла» переживає яскраві метаморфози, почергово долаючи стадії аутсайдера елітного дивізіону, фіналіста кубка країни та лідера національного чемпіонату.
 
Очевидний прогрес у своїх результатах демонструє й ковалівський «Колос», котрий, нагадаємо, лише з минулого сезону грає в найсильнішій лізі вітчизняного футболу.
 
Подолавши минулого тижня другий кваліфікаційний раунд Ліги Європи, за кілька днів підопічні Руслана Костишина здобули ще одну гостьову перемогу — над дебютантом УПЛ, львівським «Рухом».
 
Зауважимо, що матч «Руху» та «Колоса» став одним із чотирьох поєдинків у турі, на якому були присутні глядачі. Водночас цей матч, який проходив на «Арені Львів» зібрав найбільшу глядацьку аудиторію — майже три тисячі вболівальників.
 
При цьому без глядачів минулих вихідних проходили матчі у Дніпрі та Києві. У столиці, до слова, гостював інший представник міста Лева, котрий майже до останнього тримав нічийний рахунок у протистоянні з «Динамо». Однак, залишившись під завісу поєдинку в меншості, зберегти позитивний для себе рахунок футболістам «Львова» не вдалося. 
 
Потреба якнайкраще виступити в кваліфікації Ліги чемпіонів змушує наставника «біло-синіх» Мірчу Луческу активно варіювати складом під час виступів на двох паралельних фронтах.
 
Після непростого матчу з АЗ румун дав змогу перепочити низці ключових виконавців середньої лінії.
 
Без них у першій частині гри проти «Львова» динамівці виглядали досить хаотично. Лише з появою на полі гравців «основи» динамівська гра відчутно пожвавилася. Хоча й не факт, що без вилучення в складі суперника «біло-синім» удався б переможний фініш. 
 
А от «Дніпру-1» в минулому турі не вдалося уникнути невдачі. Як підсумок, Дмитро Михайленко написав заяву про звільнення з посади головного тренера команди, з якою у трьох стартових матчах ЧУ він здобув лише одне очко. 
 
 

ТАБЛО 

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 3-й тур. «Дніпро-1» — «Маріуполь» — 1:2 (Хобленко, 60 — Бондаренко, 26; Сагуткін, 78: вилучення: Сагуткін, 90+5 («М»)), «Олександрія» — «Ворскла» — 0:2 (Степанюк, 25; Пуцлін, 52), «Інгулець» — «Десна» — 1:1 (Сітчінава, 57 — Гітченко, 49), «Динамо» — «Львів» — 3:1 (Циганков, 48 (пен.); Шапаренко, 87; Супряга, 90+5 — Челич, 62; вилучення: Міхобі, 83 («Л»)), «Олімпік» — «Минай» — 3:0 (Тейшейра, 29; Захедітабар, 60, 67), «Зоря» — «Шахтар» — 2:2 (Кочергін, 20; Юрченко, 28 (пен.) — Марлос, 17; Кривцов, 49), «Рух» — «Колос» — 1:2 (Русин, 90+5 — Морозко, 4, 20; нереалізоване пенальті: Кондраков, 90+5 («Р»)).
Турнірне становище: «Ворскла» — 9, «Динамо» — 7, «Колос», «Олімпік», «Маріуполь» — 6, «Десна» — 5, «Шахтар» — 4 (2 матчі), «Минай» — 3 (2), «Олександрія» — 3, «Інгулець» — 2, «Дніпро-1» — 1, «Зоря» — 1, «Рух» — 0 (2), «Львів» — 0 (2).