Еліна Світоліна та Даяна Ястремська пробилися до 1/8 фіналу «Прем’єра» в Римі

17.09.2020
Еліна Світоліна та Даяна Ястремська пробилися до 1/8 фіналу «Прем’єра» в Римі

У першому офіційному після рестарту сезону поєдинку Еліна Світоліна у двох сетах переграла росіянку Анастасію Павлюченкову. (Фото з сайта sport.bigmir.net.)

Попри те, що дві кращі тенісистки українського тенісу, Еліна Світоліна та Даяна Ястремська, зазнали розгромного фіаско на старті парного турніру в Римі від румунського дуету Нікулеску/Халеп — 0:6, 1:6, їхні результати в одиночному розряді цих представницьких змагань мають значно привабливіший вигляд.
 
Особистий шлях Світоліної на римських кортах розпочався із перемоги над росіянкою Анастасією Павлюченковою, водночас Ястремська на італійському «Прем’єрі» здобула вже дві персональні звитяги.
 
Після успіху в матчі з господаркою кортів Джорджі, в наступному поєдинку друга ракетка України здолала Аманду Анісімову зі США. І дарма, що представниця Сполучених Штатів у другому сеті за рахунку 5:4 подавала «на матч».
 
Відшукавши додаткові резерви, талановита одеситка перевела другу партію на «тайбрейк», де, поступаючись (2:3), виграла п’ять очок поспіль і вирівняла рахунок у матчі.
 
Після болісної осічки на вирішальний сет опонентка Ястремської вийшла дещо спантеличеною. Як результат, у першому ж геймі третьої партії українці вдалося взяти подачу суперниці. Надалі перевага Даяни в сеті зросла до двох пунктів.
 
З таким же «гандикапом» українка його і завершила — 4:6, 7:6 (7:3), 6:4. У наступному колі Ястремській доведеться позмагатися з другою тенісисткою планети й лідером посіву в Римі — румункою Сімоною Халеп.
 
І хоча невтішний досвід парного протистояння з іменитою румунською тенісисткою не обіцяє нашій співвітчизниці в турнірному плані нічого хорошого, Даяна уже не раз доводила свою здатність ламати стереотипи.
 
Свого часу Сімона Халеп також виглядала непрохідною стіною для Еліни Світоліної, однак саме в Римі прима українського тенісу здобула чи не найвизначнішу перемогу над румункою, здолавши її у фіналі італійського «Прем’єру» в 2018 році.
 
Щоправда, в 2020-му Світоліна далека від своєї оптимальної форми. Виграний у Павлюченкової в Римі поєдинок другого кола (6:3, 7:6 (7:4)) став для Еліни першим офіційним матчем після рестарту тенісного сезону.
 
Водночас перша ракетка України каже, що, пропустивши «Ю-Ес оупен», у неї було більше часу для підготовки до ґрунтової частини календаря, вінцем якого, звичайно, має стати «Ролан Гаррос».
 
«Усе відчувається по-іншому, адже у мене була, напевно, найдовша підготовка до ґрунтового сезону. Відчуваю себе на ґрунті дуже комфортно, краще рухаюсь. 
 
Здається, що мені стало легше грати на ґрунті, ніж це було раніше. Є хороший шанс показати високий результат, хоча, звісно, немає гарантії, що я буду перемагати в кожному матчі», — зазначила Світоліна.
 
На стадії 1/8 фіналу на Еліну чекатиме побачення з іще однієї росіянкою — колишньою другою ракеткою світу, 35-річною Світланою Кузнєцовою, котра в напруженому трисетовому марафоні обіграла представницю Естонії Анетт Контавейт.